Солянка з грибами і капустою дуже ароматна. Вся справа в грибах, які і дають цей ні з чим не порівнянний аромат. Можна використовувати як свіжі гриби, так і мариновані. Свіжі вимагають попередньої варіння, а мариновані можна додавати безпосередньо під час приготування солянки. А капусту пропонуємо додати двох видів: свіжу і квашену. Завдяки цьому суп придбає потрібну кислоту і насиченість.
Інгредієнти: на 6 арк.
- Капуста білокачанна – 500 гр.
- Квашена капуста – 250 гр.
- Гриби мариновані – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 2 – 3 шт.
- Оливки – 10 – 15 шт.
- Лимон – 0.5 шт.
- Масло рослинне – для смаження
- Лавровий лист – 3 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Перець запашний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Томатна паста – 3 – 4 ст. л.
- Сметана – за смаком
- Кріп – 3 пучка
- Вода – 2,5 л
Процес приготування:
Готувати солянку з грибами і капустою легко! Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками. Морква промиваємо, очищаємо від шкірки і натираємо на крупній тертці або нарізаємо тонкою соломкою. На сковорідці розігріваємо рослинне масло до гарячого стану і кладемо туди нарізану ріпчасту цибулю. Обсмажуємо його до напівпрозорості протягом пари хвилин, потім додаємо підготовлену моркву.
Білокачанну капусту промиваємо, обсушуємо і максимально тонко шаткуємо. Нашатковану капусту розминаємо руками, щоб вона випустила трохи соку і стала м’якше. Квашену капусту отживаем від зайвої рідини. Картопля промиваємо, очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками. Обидва види капусти, нарізану картоплю і томатну пасту кладемо в сковороду до пассированному цибулі з морквою, перемішуємо.
Вливаємо півсклянки води, ще раз перемішуємо і накриваємо кришкою. Продовжуємо гасіння при середній температурі протягом двадцяти хвилин. Періодично необхідно помішувати, щоб уникнути пригорання.
Поки овочі тушатся, гриби нарізаємо соломкою, оливки ріжемо кружальцями. Додаємо гриби з оливками до капусти в сковороду.
Вказану кількість води наливаємо в каструлю, доводимо до кипіння. Отриману засмажку занурюємо у киплячу воду, додаємо лавровий лист, варимо десять хвилин. Після закінчення цього часу пробуємо солянку і додаємо за бажанням сіль, чорний і запашний перець. Вимикаємо плиту і даємо готової солянці настоятися 10-15 хвилин. Потім розливаємо по порційних тарілках, кладемо в кожну по ложці сметани, по тонкому скибочці лимона і посипаємо дрібно нарізаною кропом.
Приємного апетиту!
Солянка Солянка з грибами Солянка з капусти з томатною пастою Солянка з картоплею Солянка з квашеної капусти