Солянка може бути м’ясний, з копченостями, рибної, збірної і грибний. Я рекомендую приготувати солянку з грибами. Гаряче перше блюдо виходить дуже ароматним і апетитним за рахунок сухих грибів. Приготуйте солянку і кличте гостей, вони отримають незабутнє задоволення.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Гриби сушені – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Огірки солоні – 2 шт.
  • Томатна паста – 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • Розсіл огірковий – 0.5 склянки
  • Вода – 0.5 склянки
  • Картопля – 3 шт.
  • Оливки – 10 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Зелень – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Почнемо готувати солянку з грибами. Сухі гриби заздалегідь замочіть на 20 хвилин. Наберіть каструлю води і відваріть замочені гриби. Морква добре помийте, очистіть і наріжте дрібним кубиком. Цибулю очистіть від лушпиння, і також наріжте дрібним кубиком. На добре розігріту сковороду налийте трохи олії. Викладіть овочі і обсмажте до розм’якшення.

Солоні огірки наріжте півкільцями, відправте в сковороду, все перемішайте і обсмажте протягом 5 хвилин.

До овочів викладіть томатну пасту, ретельно перемішайте і тушкуйте протягом декількох хвилин.

Постійно помішуючи, всипте столову ложку пшеничного борошна. Обсмажте.

Додайте півсклянки огіркового розсолу, ретельно перемішайте. Зменшіть вогонь і тушкуйте 5 хвилин.

Як тільки піджарка загусне, а розсіл випарується, додайте півсклянки води. Накрийте кришкою і тушкуйте овочі 10 хвилин.

Картоплю добре промийте, очистіть і наріжте кубиками середнього розміру. Викладіть в каструлю і залийте грибним бульйоном.

Додайте холодної води, поставте на вогонь, доведіть до кипіння і варіть картоплю на середньому вогні 10 хвилин. Викладіть в каструлю піджарку.

Оливки порізати навпіл, викладіть в каструлю разом з вареними грибами. Посоліть, поперчіть, додайте лавровий лист. Закрийте кришкою і варіть ще 10 хвилин.

Готову грибну солянку подавайте на стіл, прикрасивши сметаною і свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Грибний суп Солянка без капусти Солянка без огірків Солянка з грибами Солянка з картоплею Солянка з маслинами