Легкий і смачний супчик з свіжих білих грибів з сиром вгамує голод в спекотний літній день, коли не хочеться їсти нічого жирного. Смаки сиру і грибів відмінно поєднуються один з одним. Якщо любите не дуже густі супи, рекомендуємо зменшити кількість грибів.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Білі гриби – 500 гр.
  • Вода – 1,5 л
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Картопля – 1 шт.
  • Сир плавлений – 1 шт.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати суп зі свіжих білих грибів з сиром? Перебрати, почистити і помити свіжі білі гриби. Помити і відкинути на друшляк.

Чисті гриби порізати шматочками, особливо сильно подрібнювати не потрібно.

Влити в каструлю воду, поставити на вогонь. Після закипання додати гриби, знизити вогонь до середнього і зняти піну. Варити гриби приблизно 20 хв

Цибулю почистити разом з морквою, подрібнити і обсмажити до м’якості, додавши рослинне масло.

Картоплю почистити і нарізати кубиками.

Коли гриби зваряться, додати картоплю, варити ще 10 хв. Далі покласти в суп засмажку з овочів.

Для супу підійде плавлений сир, призначений спеціально для використання в супах. Це важливо, тому що тільки такі сирки добре розходяться в гарячої рідини.

Нарізати сирок кубиками. Якщо такого плавленого сиру немає, то можна придбати звичайний плавлений сирок, але його потрібно злегка підморозити і потерти на тертці. Додати сирок в суп.

Розмішати до розчинення сирків.

Грибний суп посолити, додати перець горошком і лавровий лист.

Перевірити картоплю на м’якість. Якщо м’який, значить, суп готовий.

Розлити суп з білих грибів з сиром по тарілках і подавати гарячим.

Приємного апетиту!

Грибний суп Як готувати білі гриби - рецепти