Солянка з капустою – неповторне блюдо! А заготовлене на зиму, воно збереже овочі смачними і корисними, а також урізноманітнює сімейне меню. Її можна подати як гарнір або самостійне блюдо на вечерю або обід. І ситно і поживно!
Інгредієнти: на 4 л.
- Капуста білокачанна – 5 кг
- Цибуля ріпчаста – 700 гр.
- Морква – 1 кг
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Помідори свіжі – 500 гр.
- Олія соняшникова – 1 ст.
- Сіль – 5 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
Процес приготування:
Готувати солянку з капустою на зиму легко! Всі овочі відразу промиваємо водою. Капусту досить дрібно шаткуємо, цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо півкільцями.
Моркву чистимо і натираємо на крупній тертці.
Помідори і перець нарізаємо невеликими кубиками.
Змішуємо всі інгредієнти в каструлі заливаємо рослинним маслом, додаємо цукор і сіль. Тушкуємо овочі на помірному вогні півгодини.
За 5 хв. до готовності додаємо оцет. Перемішуємо і гарячої розкладаємо солянку в стерилізовані банки. Закатуємо.
Приємного апетиту!
Салат з капусти і перцю на зиму Салат з капусти, перцю і помідорів на зиму Салат з капусти, помідорів і цибулі на зиму Салат з помідорів, капусти і моркви на зиму Салат з помідорів, перцю і моркви