Лечо з помідорів і болгарського перцю – відмінна закуска до зимового столу. Це не тільки неймовірно апетитний, але і дуже корисна страва! В ньому багато вітамінів групи A, C і B. Вона доповнить основне блюдо і приємно здивує гостей!


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Болгарський перець солодкий – 1 кг
  • Помідори свіжі – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Морква – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Для того щоб приготувати лечо з помідорів і болгарського перцю, помідори миємо, видаляємо черешки. Нарізаємо помідори на кілька шматочків, щоб було зручніше і швидше подрібнити їх блендером.

Ставимо томатну масу на вогонь, доводимо до кипіння і варимо на невеликому вогні 20 хв

Тепер приступимо до цибулі і моркви. Їх потрібно почистити, цибулю порізати кубиками, а моркву натерти на крупну тертку. З’єднуємо овочі і підсмажити їх на рослинній олії, поки вони не стануть м’якими і золотистими.

У цей час ріжемо перець, видаляємо з них насіння і плодоніжки. Нарізаємо перець невеликими смужками.

Додаємо цибулю з морквою, перець, спеції, сіль, цукор і лавровий лист в томатну масу. Перемішуємо і тушкуємо 30 хв. Готовність перевіряємо станом перцю, він повинен бути досить м’яким.

Вливаємо в готове лечо оцет, перемішуємо і розкладаємо в стерилізовані банки. Закатуємо і залишаємо при кімнатній температурі остигати. Потім ставимо в холод.

Приємного апетиту!

Лечо «Пальчики оближеш» на зиму Лечо з морквою на зиму Лечо з перцю, помідорів, моркви та цибулі Лечо класичне Лечо по-болгарськи Овочеві салати на зиму Салат з помідорів, перцю і моркви Солодке лечо на зиму