Солянка з картоплею досить ситний суп, який припаде до смаку всьому чоловічому населенню. Солянка виходить густий і наваристою. Незвичайну ароматну нотку надають курячі шлунки. Приготуйте солянку з картоплею, і вона стане улюбленою стравою вашого чоловіка.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Яловичина – 500 гр.
  • Свинина – 500 гр.
  • Курячі шлунки – 150 гр.
  • Сосиски – 200 гр.
  • Грудинка свиняча – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 5 головок
  • Томатна паста – 250 гр.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Маслини – 200 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Огірки солоні – 4 шт.
  • Сметана – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Лимон – 2 шт.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування солянки з картоплею? Яловичину, свинину і курячі шлунки ретельно промийте, викладіть в глибоку каструлю, залийте холодною водою. Доведіть до кипіння, зніміть піну, яка утворилася і варіть на тихому вогні близько години. Готове м’ясо перемістіть на обробну дошку, остудіть і наріжте середніми за розміром шматочками.

Картоплю добре промийте і очистіть, наріжте середнім кубиком. Викладіть в каструлю з м’ясним бульйоном і варіть на середньому вогні близько 10 хвилин.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте. Добре розігрійте Сковороду, налийте трохи олії і обсмажте до м’якості.

Обсмажену цибулю викладіть в бульйон до картоплі.

Копчену свинячу грудинку і сосиски наріжте кубиками середнього розміру.

Викладіть на сковороду, на якій смажили цибулю і обсмажте кілька хвилин, періодично помішуючи. Обсмажені м’ясні вироби викладіть в бульйон.

Перекладіть нарізане м’ясо в бульйон.

В суп додайте томатну пасту, сіль і перець за смаком, лавровий лист, перемішайте і варіть ще кілька хвилин.

Солоні огірки наріжте кубиками середнього розміру і викладіть в каструлю, перемішайте. Маслини наріжте кільцями або вздовж, і теж викладіть в каструлю. Перемішайте, накрийте кришкою і зніміть з вогню.

Лимон добре помийте, наріжте часточками. Зелень сполосніть, струсіть зайву вологу, дрібно наріжте ножем. Готову солянку розлийте по тарілках, прикрасити часточкою лимона і свіжою зеленню. Солянку подавайте зі сметаною.

Приємного апетиту!

Солянка Солянка з маслинами Солянка з яловичиною Солянка збірна м'ясна класична солянка М'ясна збірна без картоплі Солянка по-грузинськи