Солянка – пікантне перше блюдо, яке готується з копченостями. Я пропоную приготувати солянку з ковбасою в мультиварці. Блюдо виходить ситним з яскравим насиченим смаком. Солянку подають зі сметаною.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Варена ковбаса – 170 гр.
- Копчена ковбаса – 170 гр.
- Вода – 1.5 л
- Моркву – 90 гр.
- Цибуля ріпчаста – 130 гр.
- Капуста білокачанна – 170 гр.
- Огірки мариновані – 180 гр.
- Помідори свіжі – 170 гр.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Паприка – за смаком
- Перець червоний мелений – за смаком
- Розсіл огірковий – 100 мл
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Маслини для прикраси
- Зелень – для прикраси
Процес приготування:
Як почати готувати солянку з ковбасою в мультиварці? Ковбасу очистити від оболонки. Наріжте дрібним кубиком. Невелику кількість рослинного масла налити в чашу мультиварки. Увімкніть режим «Смаження», викладіть нарізану ковбасу і обсмажте.
Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте. Додайте в чашу мультиварки.
Обсмажте протягом декількох хвилин. Морква помийте і очистіть від шкірки, натріть на крупній тертці і покладіть в чашу мультиварки. Добре перемішайте.
Тушкуйте протягом 5 хвилин. Мариновані огірки наріжте дрібними кубиками і викладіть в чашу мультиварки.
Помідори добре помийте і наріжте невеликими скибочками і викладіть в чашу.
Тушкуйте до тих пір, поки помідори не перетворяться в пюреобразную масу, додайте паприку і перець. Добре перемішайте.
Залийте гарячу воду в чашу мультиварки.
Білокачанну капусту дрібно нашаткуйте. Коли вода закипить, викладіть капусту. Влийте огірковий розсіл.
Закрийте кришку мультиварки. На панелі виберете режим «Варка» або «Суп» і варіть 35 хвилин. В кінці приготування додайте оцет. Посоліть, якщо буде потрібно.
Готову солянку розлийте по тарілках, прикрасьте дрібно нарізаною зеленню і маслинами.
Приємного апетиту!
Збірна м'ясна солянка в мультиварці Класична солянка Класична солянка з ковбасою без картоплі Солянка з капусти в мультиварці Солянка з капусти з м'ясом Солянка з копченою ковбасою