Солянка – пікантне перше блюдо, яке готується з копченостями. Я пропоную приготувати солянку з ковбасою в мультиварці. Блюдо виходить ситним з яскравим насиченим смаком. Солянку подають зі сметаною.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Варена ковбаса – 170 гр.
  • Копчена ковбаса – 170 гр.
  • Вода – 1.5 л
  • Моркву – 90 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 130 гр.
  • Капуста білокачанна – 170 гр.
  • Огірки мариновані – 180 гр.
  • Помідори свіжі – 170 гр.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Паприка – за смаком
  • Перець червоний мелений – за смаком
  • Розсіл огірковий – 100 мл
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Маслини для прикраси
  • Зелень – для прикраси

Процес приготування:

Як почати готувати солянку з ковбасою в мультиварці? Ковбасу очистити від оболонки. Наріжте дрібним кубиком. Невелику кількість рослинного масла налити в чашу мультиварки. Увімкніть режим «Смаження», викладіть нарізану ковбасу і обсмажте.

Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте. Додайте в чашу мультиварки.

Обсмажте протягом декількох хвилин. Морква помийте і очистіть від шкірки, натріть на крупній тертці і покладіть в чашу мультиварки. Добре перемішайте.

Тушкуйте протягом 5 хвилин. Мариновані огірки наріжте дрібними кубиками і викладіть в чашу мультиварки.

Помідори добре помийте і наріжте невеликими скибочками і викладіть в чашу.

Тушкуйте до тих пір, поки помідори не перетворяться в пюреобразную масу, додайте паприку і перець. Добре перемішайте.

Залийте гарячу воду в чашу мультиварки.

Білокачанну капусту дрібно нашаткуйте. Коли вода закипить, викладіть капусту. Влийте огірковий розсіл.

Закрийте кришку мультиварки. На панелі виберете режим «Варка» або «Суп» і варіть 35 хвилин. В кінці приготування додайте оцет. Посоліть, якщо буде потрібно.

Готову солянку розлийте по тарілках, прикрасьте дрібно нарізаною зеленню і маслинами.

Приємного апетиту!

Збірна м'ясна солянка в мультиварці Класична солянка Класична солянка з ковбасою без картоплі Солянка з капусти в мультиварці Солянка з капусти з м'ясом Солянка з копченою ковбасою