Ситна солянка з рисом допоможе вгамувати голод в обідню перерву. В цей суп можна використовувати асорті м’ясних продуктів з холодильника. В рецепті використовується картопля, що нечасто зустрічається в приготуванні солянки.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Рис білий – 65 гр.
  • Вода – 1 л
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Картопля – 3 шт.
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Огірки мариновані – 3 шт.
  • М’ясні вироби (подрібнені) – 1 склянка
  • Маслини без кісточок – 18 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Часник – 1 зуб.
  • Вода – 0.33 ст.

Процес приготування:

Для того щоб приготувати солянку з рисом, треба відсипати необхідну кількість рису. Якщо вимірювати склянкою, то потрібно приблизно 1/3 склянки.

Літр води вилити в каструлю і довести до кипіння. Рис промити холодною водою. Коли вода в каструлі закипить, викласти туди вологий рис.

Цибулю з морквою очистити. Цибулю порізати кубиками стандартного розміру, моркву крупно потерти на тертці.

Рослинна нагріти масло в сковороді і обсмажити цибулю з морквою. Додати третину склянки води в сковороду, трохи загасити масу.

Викласти до овочів томатну пасту, перемішати. Довести масу до кипіння і через 2 хв. вимкнути вогонь.

очищену картоплю Порізати невеликими брусочками. Коли рис наполовину звариться, додати картоплю в бульйон.

ковбаски Порізати, варене м’ясо, шинку або інші м’ясні продукти соломкою, щоб вона влізла в склянку.

Коли звариться картопля в бульйоні, всипати туди м’ясне асорті.

Мариновані огірки подрібнити кубиками і також відправити у солянку.

Маслини порізати кружечками, додати в каструлю.

Засмажку з сковороди викласти в суп, перемішати, довести солянку до кипіння, варити 1 хв. і вимкнути.

Зубчик часнику і митий зелень дрібно нашаткувати і додати в суп. Дати настоятися приблизно 20-30 хв

Розлити солянку з рисом по порційних тарілках і подавати на стіл.

Приємного апетиту!

Солянка Солянка з картошкой Солянка з маслинами