Квашена і свіжа капуста добре поєднуються за смаком, і солянка завжди виходить в міру кислої і соковитою. Якщо квашена капуста хрустка і щільна, її треба трохи загасити на плиті або в мікрохвильовій печі, а потім закладати зі свіжою, тоді текстура готової капусти в солянці буде однакова. Таку солянку часто (за вибором господині) доповнюють овочами, м’ясними продуктами та грибами. Готувати солянку можна в будь-якому посуді. У цьому рецепті готуємо в мультиварці.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Квашена капуста – 500 гр.
- Капуста білокачанна – 800 гр.
- Варена ковбаса – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Морква – 2 шт.
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Паприка мелена – 1 ст. л.
- Кмин – 1 ч. л.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати солянку з квашеної і свіжої капустою в мультиварці. Чистимо та миємо цибулини і моркву. Потім цибулю шаткуємо тонкими чверть кільцями, а моркву – тонкою соломкою. В мультічашу наливаємо олію і включаємо програму «Смаження» на 20 хвилин. У розігрітому маслі обсмажуємо до легкого рум’яного нашатковані овочі, періодично помішуючи їх лопаткою.
Потім кладемо в чашу нарізану зелену цибулю і обсмажуємо його до появи цибульного аромату.
Ковбасу очистити від оболонки, ріжемо на невеликі кубики і обсмажуємо в чаші до рум’яної скоринки. Потім ковбасу посипаємо меленою паприкою, перемішуємо і даємо пару хвилин, щоб масло в чаші стало оранжевого кольору.
Свіжу капусту шаткуємо на тонку соломку, перекладаємо у чашу і, періодично помішуючи, обсмажуємо до появи особливого аромату смаженої капусти.
Квашену капусту віджимаємо від розсолу і перекладаємо в мультічашу до решти інгредієнтів. Закриваємо кришку мультиварки і включаємо програму «Тушкування» на 20 хвилин, а не на час за замовчуванням, адже воно становить 1 годину і для солянки це забагато. Після закінчення цього часу відкриваємо кришку, посипаємо солянку сіллю і цукром, кладемо лавр і додаємо розім’ятий у руках кмин. Потім все перемішуємо і тушкуємо солянку ще 5 хвилин.
Після завершення програми солянку зі свіжої квашеної капусти залишаємо в мультиварці на 30 хвилин на режимі «Збереження тепла».
В результаті ваша солянка залишиться соковитою і не буде перетушенной. Розкладаємо її в порційні тарілки і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Збірна м'ясна солянка в мультиварці Класична солянка Класична солянка з ковбасою без картоплі Солянка без огірків Солянка в мультиварці Редмонд Солянка з капусти з м'ясом Солянка з квашеної капусти з м'ясом Солянка з ковбасою