Солянка з квашеної капусти з сосисками, як давно відомий і перевірений часом страва польської та російської кухні, що має своїх прихильників і в даний час. Згідно класиці, солянку готують з обсмажуванням овочів і додаванням солоних огірків і томата, а сосиски зарекомендували себе в багатьох стравах. У цьому рецепті вам пропонується додати до солянці трохи картоплі, щоб було ситніше, але можна і без нього. Готувати солянку можна на сковорідці або в мультиварці.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Квашена капуста – 500 гр.
- Сосиски – 6 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Огірки солоні – 2 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Томатний сік – 1 склянка
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Масло рослинне – для смаження
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати класичну солянку з квашеної капусти з сосисками? Спочатку підготуйте у вказаній в рецепті кількості інгредієнти для приготування солянки. Квашену капусту промити холодною водою, щоб не була занадто кислим, і ножем її трохи поріжте. Цибулину наріжте на тонкі чверть кільця.
Очищені картоплини і два солоних огірочка наріжте невеликими кубиками.
Сосиски, краще копчені, очистіть від оболонки і наріжте на гуртки, тільки не дуже тонкі.
У глибокій сковорідці розігрійте рослинне масло, перекладіть в неї квашену капусту і нарізану цибулю. Обсмажте їх протягом 7-10 хвилин при постійному помішуванні, щоб капуста не підгоріла.
Потім перекладіть в сковороду нарізані картоплини і кубики солоних огірків. Посмажте все ще 10 хвилин і додайте гуртки сосисок.
Потім залийте солянку томатним соком або розведеною у воді томатною пастою. Додайте до неї лаврові листочки і сіль з цукром. По своєму смаку можете насипати будь-які спеції.
Тушкуйте солянку на невеликому вогні під прикритою кришкою і періодичному помішуванні протягом 25 хвилин. За цей час рідина повинна випаруватися.
Солянка з квашеної капусти з сосисками готова. Блюдо можете подавати до столу.
Одну порцію солянки залиште на інший день, адже вона, постоявши в холодильнику, стане смачнішою, спробуйте.
Смачного!