Солянку з капусти, а не просто тушковану капусту, відрізняє кисло-солоний смак, тому в неї додають солоні і мариновані овочі та гриби. У цьому рецепті вам пропонується приготувати таку страву на основі квашеної капусти, яка разом з томатним соусом і солоними огірками додасть страві потрібну кислинку. Доповнимо солянку сосисками. Блюдо просте і готується швидко. Готуємо на сковорідці без олії.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Квашена капуста – 500 гр.
  • Сосиски – 300 гр.
  • Огірки солоні – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Томатний сік – 1.5 склянки
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Лавровий лист – 1 шт.

Процес приготування:

Рецепт приготування солянки з квашеною капустою і сосисками смачний! Насамперед підготуйте всі продукти для солянки. Якщо квашена капуста дуже кисла, промийте її холодною водою.

Цибулю почистіть і наріжте на тонкі чверть колечка. Квашену капусту порубаєте ножем на дрібні шматочки. Потім цибулю і капусту перекладіть в глибоку сковороду або сотейник і тушкуйте на середньому вогні протягом 5 хвилин, не додаючи масла.

Солоні огірки наріжте на невеликі шматочки. Сосиски візьміть підкопчені, очистіть від оболонки і наріжте на тонкі кухлі. Потім огірки і сосиски перекладіть до тушкованої капусти.

Потім ці інгредієнти в сковорідці залийте томатним соком або розведеною в склянці води томатною пастою, додайте листочок лавра і сіль з чорним перцем за смаком.

Вміст сковорідки ложкою перемішайте. Сковорідку прикрийте кришкою і тушкуйте солянку на середньому вогні протягом 20 хвилин.

Солянка з квашеної капусти з сосисками готова. Перекладіть її в порційні тарілки і можете подати до столу гарячою. Свій смак вона добре зберігає і в холодному вигляді.

Приємного апетиту!

Класична солянка Солянка Солянка з капусти з м'ясом Солянка з квашеної капусти з м'ясом Солянка з сосисками солянка Овочева