Просто дуже смачне блюдо російської кухні – солянка. Навариста, гаряча і ситна – справжня знахідка для обіднього меню, квашена капуста додасть цій страві приємну кислинку.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Свинячі ребра – 300 гр.
- Копчені реберця – 100 гр.
- Ковбаски мисливські – 350 гр.
- Квашена капуста – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Томатний соус – 2 – 3 ст. л.
- Огірки мариновані – 1 – 2 шт.
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Цукор-пісок – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Лавровий лист – 1 шт.
- Лимон – за смаком
- Зелень – 1 пучок
Процес приготування:
Приступимо до приготування солянки з квашеною капустою. Ребра промийте і наріжте. Покладіть ребра в каструлю, залийте водою і варіть на повільному вогні 20 хвилин, ложкою знімайте піну.
Цибулю дрібно наріжте, моркву натріть на крупній тертці. Обсмажте цибулю і моркву на сковороді до напівготовності. Додайте на сковороду квашену капусту, перемішайте, додайте томатну пасту і тушкуйте на повільному вогні 5 хвилин.
Можна взяти будь-копчене м’ясо, у нас будуть ребра. Наріжте їх і додайте в каструлю і варіть хвилин 10.
Через час викладіть вміст сковороди в каструлю і мариновані огірки, варіть 15 хвилин.
Наріжте мисливські ковбаски і додайте їх в суп, варити 10 хвилин.
Додайте сіль, спеції і цукор за смаком. Зелень дрібно наріжте і додайте в каструлю, дайте настоятися солянці 10-15 хвилин. Наріжте лимон часточками, покладіть його в тарілку з солянкою і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Солянка Солянка з капусти з м'ясом Солянка з квашеної капусти Солянка з м'ясом і ковбасою Солянка з огірками і ковбасою Солянка збірна м'ясна класична