Класичну солянку готують на м’ясному бульйоні і для її приготування потрібно 2 години. У цьому рецепті вам пропонується більш швидкий варіант солянки з квашеною капустою – приготувати її в мультиварці і без бульйону, а чудовий аромат і смак їй додамо додаванням шинки і копченої ковбаси.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Квашена капуста – 400 гр.
- Шинка – 300 гр.
- Копчена ковбаса – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Томатна паста – 1 ст. л.
- Кмин – 0.5 ч. л.
- Паприка мелена – 1 ч. л.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Масло рослинне – 25 мл
- Вода – 2.5 л.
- Сіль – за смаком
- Маслини – 0.5 банок
- Сметана – за смаком
- Лимон – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати солянку з квашеною капустою в мультиварці? Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте тонкими півкільцями. У чашу мультиварки налийте рослинне масло, увімкніть програму «Смаження» на 20 хвилин і обсмажте в ньому цибулю до прозорості.
Наріжте соломкою шинку і копчену ковбасу, перекладіть їх у мультічашу і посмажте протягом 5 хвилин.
Потім до цим обсмаженою інгредієнтів покладіть ложку томатної пати, перемішайте і продовжуйте смажити ще 5 хвилин.
Квашену капусту відіжміть від розсолу і, якщо вона кисла, промити холодною водою і перекладіть в чашу.
Потім налийте в чашу потрібну кількість чистої води, покладіть кмин, листочки лавра і насипте паприку. Всі інгредієнти перемішайте. Кришку мультиварки закрийте.
Увімкніть програму «Суп» на час за замовчуванням. Після сигналу про завершення програми залиште солянку під закритою кришкою на 10 хвилин для настоювання.
Солянка з квашеної капусти в мультиварці готова. Відкрийте кришку, солянку перемішайте і зніміть пробу. Потім розлийте її в порційні тарілки. У кожну тарілку покладіть скибочки лимона, маслини без кісточки і сметану.
Смачного!