Оливки люблять далеко не всі, але і без них можна приготувати смачну солянку. Додамо замість них трохи лимона і помідор. Вийде дуже смачно і ароматно.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Варена ковбаса – 150 гр.
  • Копчена ковбаса – 150 гр.
  • стегно Куряче копчене – 1 шт.
  • Огірки солоні – 2 шт.
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Лимон – 1 шт.
  • Томатна паста – 4 ст. л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сметана – за смаком
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

Рецепт приготування солянки без оливок смачний! Картоплю чистимо, миємо й нарізаємо невеликими брусочками.


Ребро курочки варимо, щоб утворився бульйон. Ковбасу нарізаємо кубиками або соломкою.

Також довгастої соломкою поріжемо солоні огірки. Розігріємо сковороду, змащену рослинним маслом і обсмажимо на ній ковбасу і солоні огірки. Додамо томатну пасту і перемішати. Смажимо на невеликому вогні 10 хв.

Моркву очистити, промити і подрібнити на крупній тертці.

Цибулю позбавити від лушпиння і порізати кубиками.

Також ріжемо помідори. Тепер все відправляємо на сковороду і обсмажуємо до м’якого стану. Відправляємо нашу зажарку в каструлю, туди ж додамо картоплю, що залишилася, томатну пасту, сіль, перець і лавровий лист. Варимо протягом 15 хв, поки повністю не отвариться картоплю. Додаємо сметану і порізаний кружальцями лимон в кожну порцію.

Приємного апетиту!

Солянка з ковбасою, картоплею і огірком Солянка з копченою ковбасою Солянка з куркою Солянка з м'ясом і ковбасою Солянка збірна м'ясна класична Солянка на курячому бульйоні Солянка на курячому бульйоні з ковбасою