Особливий смак і аромат додадуть вашим заготівель на зиму гриби. Однією з найбільш популярних варіантів закаток є солянка з капусти з додаванням лисичок. Таку закуску оцінять і вегетаріанці, і ті, хто хоче урізноманітнити свої м’ясні будні незвичайними гарнірами.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Капуста білокачанна – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 5 головок
- Зелень – 1 пучок
- Лисички свіжі – 1 кг
- Томатна паста – 100 мл
- Сіль – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Паприка – 1 ч. л.
- Перець запашний – 3 шт.
- Оцет столовий 9% – 8 ст. л.
- Масло олію – 100 мл
Процес приготування:
Приступимо до приготування солянки з лисичками на зиму. Капусту обмийте, зніміть верхні листи і наріжте тонкими смужками. У сотейник налийте частина соняшникової олії і викладіть туди капусту, обсмажте її на великому вогні 5-10 хвилин, потім зменшіть вогонь і тушкуйте капусту 40 хвилин, постійно помішуючи.
Гриби опустіть в киплячу воду і варіть 15 хвилин, злийте воду і наріжте їх скибочками.
З лука зніміть лушпиння і нарізати його півкільцями. На сковороді обсмажте цибулю до золотистого кольору. Додайте гриби, перемішайте і смажте на середньому вогні, поки не випарується рідина.
З’єднайте гриби і капусту, влийте томатну пасту, посоліть, додайте спеції. Тушкуйте солянку на повільному вогні 20 хвилин. За 5 хвилин до готовності влийте оцет.
Солянку можна їсти гарячою відразу після приготування, або закатати в стерилізовані банки і залишити на зиму.
Приємного апетиту!
Солянка Солянка без капусти Солянка без огірків Солянка з капусти з томатною пастою Як готувати лисички - рецепти