Грибна солянка – саме справжня смакота! Поєднання капусти та грибів є не просто вдалим, а ідеальним! Даний рецепт описує приготування солянки на зиму з маслюків. Приготувати цю закуску в домашніх умовах нескладно, а взимку так приємно відкрити баночку солянки та насолодитися її смаком!
Інгредієнти: на 3 л.
- Капуста білокачанна – 1,5 кг
- Маслюки свіжі – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Морква – 1 кг
- Масло рослинне – 300 мл
- Томатний соус – 500 мл
- Оцет столовий 9% – 100 мл
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 0,5 склянки
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець чорний горошок – 8 шт.
Процес приготування:
Як почати готувати солянку з маслюків на зиму? Ріпчасту цибулю необхідно очистити, дрібно порізати і обсмажити на рослинній олії до прозорості і м’якості.
Очищену і промиту моркву натираємо на крупній тертці і відправляємо до смаженій луку. Під закритою кришкою тушкуємо овочі приблизно 20 хвилин.
Через деякий час додаємо до овочів томатний соус, лавровий лист, чорний перець, сіль та цукровий пісок. Всі інгредієнти перемішуємо.
Маслюки попередньо необхідно відварити у воді протягом 20 хвилин. Після цього гриби нарізаємо і відправляємо до цибулі з морквою. Перемішуємо і тушкуємо овочі в грибами 5-7 хвилин.
Нашатковану капусту відправляємо до решти інгредієнтів. Все ретельно перемішуємо.
Готуємо солянку ще 40-50 хвилин на мінімальному вогні, не забуваючи періодично помішувати. За 10 хвилин до готовності додайте до овочів оцет.
Солянку з маслюків у гарячому вигляді слід розкласти по підготовленим банкам і закрутити кришками. Остуджуємо заготовку в перевернутому вигляді під теплою ковдрою. Потім на тривале зберігання переміщуємо солянку у прохолодне місце.
Приємного вам апетиту!
Грибний суп Солянка Солянка з капусти Як приготувати маслюки - рецепти