Кисло-солоний суп-солянка на основі копчених ковбасок і вареного м’яса простий у виконанні, досить швидко готується і залишає великий простір для заміни одних інгредієнтів іншими. Пікантність надає супу додавання оливок і огіркового розсолу.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Бульйон – 1 л
- М’ясо (варене) – 350 гр.
- Ковбаски копчені – 2 – 3 шт.
- Огірки мариновані – 2 шт.
- Розсіл огірковий – 160 мл
- Квашена капуста – 100 гр.
- Оливки – 2 – 3 ст. л.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Каперси – 1 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Лавровий лист – 2 – 3 шт.
- Масло рослинне – за смаком
- Зелень – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Лимон – за смаком
Процес приготування:
Готувати солянку з оливками легко! Огірки почистити від шкірки, порізати на кубики середньої величини.
Огіркові очищення зкласти в каструлю, залити розсолом і прокип’ятити на середньому вогні близько 10 хв
Цибулю почистити і дрібно нашаткувати. Можна дрібно нарізати капусту. Змішати капусту і цибулю.
На дно каструлі вилити олію, обсмажити в ньому капусту, цибулю й огірки. Готувати пару хвилин, постійно заважаючи. Покласти томатну пасту і тушкувати ще 2 хв
М’ясо з ковбасками нарізати в довільному порядку невеликими шматочками.
Влити в каструлю з зажаркою бульйон, покласти лавровий лист, м’ясо з ковбасками і поперчити. Перемішати і додати каперси, оливки (їх можна класти цілком або порізати кільцями, головне щоб оливки без кісточок). Влити розсіл. Якщо в супі не вистачає солі, підсолити. Готувати солянку 15-20 хв. на слабкому вогні.
Готову страву розлити по обіднім тарілках або супницам, посипати свіжою нашаткованої зеленню, додати сметану і шматочок лимона.
Приємного апетиту!
Солянка без огірків Солянка з каперсами Солянка з квашеної капусти Солянка з ковбасою Солянка з копченостями Солянка з м'ясом і ковбасою