Солянка з картоплею і перловкою є чимось середнім між розсольником і щами, так як містить в собі схожі інгредієнти. В давнину її називали «селянка» або сільська юшка, поступово назва змінилася на «солянку», що також повністю відповідає цьому супу в першу чергу за його солоний і трохи гострий смак.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Свинина – 500 гр.
- Картопля – 200 гр.
- Перлова крупа – 130 гр.
- Морква – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Перець консервований (червоний) – 120 гр.
- Огірки солоні – 80 гр.
- Масло соняшникове – 30 мл
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Лавровий лист – за смаком
- Перець червоний мелений – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Зелень – для прикраси
Процес приготування:
Рецепт солянки з перловкою гранично простий! Свинину наріжте невеликими шматочками. У каструлю з товстим дном налити трохи соняшникової олії і обсмажте на ньому свинину.
Лук наріжте півкільцями і покладіть в каструлю до м’яса, обсмажте разом.
Моркву натріть на тертці і додати до м’яса і цибулі в каструлю, продовжуйте смажити, поки морква не стане м’якою.
Для аромату покладіть кілька шматочків консервованого перцю. Якщо такий закачування немає під рукою, можна замінити томатною пастою або свіжим болгарським перцем.
Перлову крупу заздалегідь замочіть в холодній воду на кілька годин, потім промити її і покладіть в каструлю.
Налийте в каструлю 2,5 літра кип’яченої води, додайте приправи, перемішайте. Доведіть солянку до кипіння і варіть під кришкою на маленькому вогні близько години.
За 15-20 хвилин до закінчення готування покладіть в суп нарізану картоплю і варіть до готовності.
За 5 хвилин до готовності додайте нарізані солоні огірки, посоліть за смаком.
Залиште солянку під кришкою на 15 хвилин, щоб вона настоялася, перед подачею до столу прикрасьте гілочками свіжої зелені.
Приємного апетиту!
Солянка Солянка без капусти Солянка без огірків Солянка з картоплею Солянка зі свининою