Апетитна солянка з капусти з томатним соусом – чудове блюдо, яке легко заготовити про запас. Солянку можна використовувати як основу для бігуса або як самостійне блюдо, варити з неї суп і багато іншого. Якщо ви заготовити кілька таких баночок до зими, точно не пошкодуєте про витрачений час.
Інгредієнти: на 1 л.
- Капуста білокачанна – 1 кг
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Томатний соус – 200 гр.
- Вода – 0.5 склянки
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування солянки на зиму з томатним соусом. Свіжу білоголову капусту дрібно нашаткуйте за допомогою гострого ножа.
Очистіть ріпчасту цибулю і наріжте його тонкими півкільцями.
Вимиту й очищену моркву натріть за допомогою терки, а потім відправте моркву з цибулею на сковорідку для пасирування в невеликій кількості олії. Овочі повинні дійти до м’якості на невеликому вогні.
Далі потрібно додати томатний соус і спеції із сіллю, добре перемішати і тушкувати протягом п’яти хвилин.
Додайте в ємність з цибулею і морквою капусту, перемішайте і тушкуйте до готовності капусти. У самому кінці додайте оцет і знову перемішайте солянку.
Розподіліть заготовку по стерильним банкам, загорніть і приберіть на тривале зберігання після повного охолодження банок.
Приємного апетиту!
Солянка Солянка без капусти Солянка без огірків Солянка з капусти