Апетитна солянка з капусти з томатним соусом – чудове блюдо, яке легко заготовити про запас. Солянку можна використовувати як основу для бігуса або як самостійне блюдо, варити з неї суп і багато іншого. Якщо ви заготовити кілька таких баночок до зими, точно не пошкодуєте про витрачений час.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Томатний соус – 200 гр.
  • Вода – 0.5 склянки
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування солянки на зиму з томатним соусом. Свіжу білоголову капусту дрібно нашаткуйте за допомогою гострого ножа.

Очистіть ріпчасту цибулю і наріжте його тонкими півкільцями.

Вимиту й очищену моркву натріть за допомогою терки, а потім відправте моркву з цибулею на сковорідку для пасирування в невеликій кількості олії. Овочі повинні дійти до м’якості на невеликому вогні.

Далі потрібно додати томатний соус і спеції із сіллю, добре перемішати і тушкувати протягом п’яти хвилин.

Додайте в ємність з цибулею і морквою капусту, перемішайте і тушкуйте до готовності капусти. У самому кінці додайте оцет і знову перемішайте солянку.

Розподіліть заготовку по стерильним банкам, загорніть і приберіть на тривале зберігання після повного охолодження банок.

Приємного апетиту!

Солянка Солянка без капусти Солянка без огірків Солянка з капусти