Соте з баклажанів навряд чи залишить байдужими тих, хто ретельно стежить за своєю фігурою. А все тому, що в його складі лише корисні інгредієнти, які відрізняються низьким вмістом калорій і наявністю великої кількості вітамінів і мікроелементів. Соте з баклажанів можна подавати в якості закуски, так і в якості самостійного повноцінного страви.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Баклажан – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Болгарський перець солодкий – 3 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Кабачки – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Помідори чері – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Готувати соте з баклажанів на зиму кружечками просто! Очищаємо від лушпиння цибулі, нарізаємо його дрібним кубиком. Після цього кладемо цибулю на розігріту сковороду, политу невеликою кількістю рослинного масла.

Тим часом очищаємо від шкірки промиту моркву, потім нарізаємо її дрібними брусочками і відправляємо на сковорідку до цибулі.

Промиваємо баклажани нарізаємо їх зручним для вас способом: колечками або брусочками. Головна вимога – шматочки баклажана повинні бути більше шматочків цибулі і моркви. Відправляємо подрібнені баклажани до інших овочів.

Ті ж маніпуляції виробляємо з кабачком: миємо, нарізаємо шматочками і відправляємо на сковорідку.

Накриваємо сковорідку кришкою. Тим часом нарізаємо кубиками середнього розміру промитий болгарський перець.

В загальну овочеву масу додаємо цукор, сіль, а також пропущений через прес часник. Все ретельно перемішуємо і знову накриваємо сковорідку кришкою.

Моєму помідори, розрізаємо кожен плід часточками, видаляємо з кожного серцевину. Для приготування цієї страви можна використовувати не зовсім свіжі помідори.

Відправляємо помідори до інших овочів. Все перемішуємо, потім тушкуємо ще двадцять хвилин на повільному вогні.

Залишилося розкласти наше соте в стерилізовані банки і закрити кришками.

При бажанні це блюдо можна не заготовляти на тривалий термін. У такому разі відправте його в холодильник. Так воно може зберігатися протягом декількох днів.

Баклажани з часником на зиму Салат з баклажанів і кабачка на зиму Салат з баклажанів та помідорів на зиму Салат з баклажанів, томатів і перцю на зиму Салат з кабачків, перцю і моркви на зиму Салат з помідорів, перцю і моркви