Дуже апетитна овочева гра з кабачків, перцю і томатів! Вона стане смачною добавкою до тостів, м’ясних страв і різних гарнірів. Таку ікру можна заготовити в банках і насолоджуватися її ароматом всю зиму!


Інгредієнти: на 1 л.

  • Кабачки – 1 кг
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 4 головки
  • Помідори свіжі – 3 шт.
  • Морква – 3 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати кабачкову ікру без смаження? Всі овочі промиваємо водою і очищаємо. Моркву нарізаємо кружальцями і таким же чином ріжемо кабачки.

У помідорів робимо хрестоподібний надріз з боку протилежного до черешка. Занурюємо їх в окріп на 30 сек. і потім відразу ж охолоджуємо в холодній воді. Знімаємо шкірку і помідори розрізаємо на 2 половинки.

Цибулини ріжемо півкільцями.

Болгарський перець ріжемо на 8 часточок.

Всі овочі перемішуємо з рослинним маслом і складаємо в рукав для запікання. Розігріваємо духову піч до 180 градусів і тушкуємо овочі 60 хв

Виймаємо овочі перекладаємо в глибоку ємність, додаємо перець, сіль і зубчики часнику і подрібнюємо блендером.

Тепер розкладаємо ікру в стерилізовані банки і щільно закатуємо. Даємо їй охолонути при кімнатній температурі.

Приємного апетиту!

Гострі кабачки на зиму Кабачки з помідорами Кабачкова ікра без оцту Кабачкова ікра без стерилізації на зиму Кабачкова ікра з цибулею Салат з кабачків, перцю і моркви на зиму Салат з кабачків, помідорів і цибулі на зиму