Як тільки на грядках і ринках з’являються стиглі овочі, господині тут же намагаються перейти на більш легкий раціон харчування з різноманітних салатів і тушкованих овочів. Великою популярністю користується соте з баклажанів з часником.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Баклажан (невеликі) – 4 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Перець чилі – 0,5 шт.
- Болгарський перець солодкий – 3 шт.
- Помідори свіжі – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Коріандр – за смаком
- Олія соняшникова – 1 – 2 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати соте з баклажанів з часником? Овочі вимити. Баклажани наріжте невеликими шматочками, перекладіть їх у миску, посоліть і залиште на 25-30 хвилин, щоб вийшла гіркота.
Болгарський перець очистіть від насіння і перегородок, м’якоть наріжте кубиками.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, наріжте тонкими півкільцями і обсмажте до золотистого кольору на соняшниковій олії.
Окремо на невеликому вогні обсмажте баклажани до золотистої скоринки.
Помідори наріжте кубиками. Часник очистіть від лушпиння і пропустіть через прес. Гострий перець дрібно наріжте. Потім на сковорідку до баклажанів додайте нарізані помідори, подрібнений часник і гострий перець, обсмажену цибулю. Посоліть і приправити овочі за смаком, перемішайте, накрийте кришкою і тушкуйте до готовності овочів.
Подавайте соте з баклажанів з обсмаженою хлібом або грінками.
Приємного апетиту!
Новости