Ідеальний соус до свинини, курки і яловичини. Має ніжний смак, без гіркоти, як у соусів з брусниці. Готується дуже легко, а потім тішить родину протягом усього року. Тому не полінуйтеся і обов’язково приготуйте його в сезон смородини.
Інгредієнти: на 0.4 л.
- Абрикоси – 600 гр.
- Масло вершкове – 3 ст. л.
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Яблучний сік – 50 мл
- Часник – 1 зуб.
- Перець чилі – за смаком
- Оцет винний червоний або Оцет білий винний – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – за бажанням
Процес приготування:
Щоб приготувати соус з абрикосів до м’яса на зиму, переберіть основний інгредієнт соусу – абрикоси. Вони повинні бути стиглими, але, ні в якому разі не подпорченными, інакше зберігатися соус не буде. Помийте фрукти і наріжте або розділіть руками навпіл, видаляючи при цьому кісточки. У ємність з підготовленими абрикосами всипте цукор і влийте винний оцет. Перемішайте і залиште маринуватися на півгодини.
Нагрійте глибоку сковороду, розтопіть в ній вершкове масло, а потім перекладіть в неї мариновані абрикоси разом з цукром і винним оцтом. Обсмажуйте абрикоси на середньому вогні близько 5 хвилин.
Потім влийте в сковороду до абрикосам яблучний і лимонний сік, дрібно нарізаний або пропущений через прес часник, також подрібнений перець чилі (скільки додати перцю чилі визначайте по своїм смаковим уподобанням). Потім посоліть і всипте чорний мелений перець за смаком. При бажанні можете додати пару гілочок подрібненої зелені (петрушки або кропу).
Тушкуйте абрикоси 15-20 хвилин.
Готовий соус перекладіть в глибоку ємність і за допомогою блендера зробіть його однорідним. Відразу розкладіть по заздалегідь простерилизованным банкам і щільно закрийте кришками. Зберігати абрикосовий соус для м’яса краще всього в холодильнику. Подавайте його до м’яса і насолоджуйтеся його кисло-солодким смаком, що нагадує про літо.
Смачного!