Смак соусу з помідорів і абрикосів дуже багатогранний, тому його важко описати, потрібно просто спробувати. Він відмінно доповнює страви з свинини, яловичини та птиці. При цьому легко готується і відмінно зберігається.
Інгредієнти: на 1 л.
- Помідори свіжі – 1 кг
- Абрикоси – 1 кг
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Лимон – 0.5 шт.
- Сіль – за смаком
- Імбир – 2 ч. л.
- Перець чорний мелений – пучок
- Вода – 50 мл
Процес приготування:
Готувати соус з абрикосів і помідорів на зиму просто! Візьміть стиглі м’ясисті помідори. Помийте їх. Розріжте відразу навпіл і видаліть місце кріплення плодоніжки. Потім помідори наріжте на невеликі шматки. Глибоку сковороду поставте на плиту і після того як вона нагріється, помістіть в неї нарізані помідори. Томіть помідори на малому вогні до розм’якшення. Потім перекладіть в глибоку тарілку і дайте час охолонути.
Займіться абрикосами. Переберіть їх, позбавляючись від зіпсованих плодів. Потім розділіть абрикоси руками навпіл і вийміть з них кісточки. Перекладіть їх у сковороду, в якій скніли помідори, і влийте трохи води. Абрикоси також повинні стати м’якими в результаті термічної обробки. Перекладіть з сковороди в іншу ємність і остудіть.
Протріть розм’якшені абрикоси через сито. Залишиться тільки абрикосове пюре, без шкірки.
Остиглі помідори також протріть через сито, в якому залишиться шкірка і насіння овочів.
Абрикосове і томатне пюре перекладіть на сковороду. Всипте до них цукор, влийте сік половини лимона (щоб вичавити більшу кількість соку з лимона його радять нагріти в мікрохвильовій печі), посоліть за смаком і додайте дрібку чорного меленого перцю. Уваривайте, помішуючи, на невеликому вогні протягом 15 хвилин. За хвилину до готовності додайте в майбутній соус натертий корінь імбиру і добре перемішайте.
Готовий соус гарячим розлийте в заздалегідь стерилізовані банки (стерилізувати банки можна на пару, в духовій шафі або мікрохвильовій печі або просто прокип’ятити 5 хвилин у киплячій воді) і щільно закрийте кришками. Зберігайте соус в темному, прохолодному місці і радуйте своїх домочадців.
Приємного апетиту!
Абрикоси на зиму Абрикосовий соус