Фруктове варення з абрикосів виходить ароматним і смачним. Додавання лимона надає ласощів приємну кислинку. Подавайте солодощі до чаю на сімейний сніданок.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Абрикоси – 1.5 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Лимон – 1 шт.
  • Бадьян – 2 зірки
  • Кориця – 1 шт.

Процес приготування:

Почнемо готувати варення з абрикосів з лимоном. Абрикоси вибираємо свіжі і стиглі. Заливаємо холодною водою на пару хвилин, потім промиваємо.

Розрізаємо абрикоси на часточки, видаляємо кісточки.

Цукор висипаємо в каструлю. Вичавлюємо повністю сік з лимона цукор. Додаємо 50 мл води.

Додаємо зірочки бадьяна, паличку кориці і ставимо каструлю на вогонь. Варимо до повного розчинення цукру й утворення сиропу.

До сиропу додаємо шматочки абрикоса і продовжуємо варити на середньому вогні.

Варимо фрукти 20 хвилин. Постійно помішуємо, щоб варення не пригоріло.

Коли фрукти стануть прозорими, перетираємо їх через сито і знову відправляємо до каструлю.

Варимо ще близько 10 хвилин.

Розливаємо варення в стерилізовані банки. Частина наливаємо у тарілку і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Абрикоси на зиму Абрикосове варення з лимоном Варення Варення з абрикосів азербайджанською Варення з абрикосів без кісточок на зиму Королівське варення з абрикосів