Легкий брусничний соус, пряний солодкуватий смак якого, завдяки своїй характерною гіркоти, додасть різноманітності звичним для нас страв. Він відмінно зберігається в холодильнику, тому варто готувати з запасом, щоб вистачило на зиму. Можна додавати до будь-якого м’яса, сирних страв і сиру.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Брусниця заморожена – 300 гр.
- Вода – 200 мл
- Свіжовичавлений апельсиновий сік – 50 мл
- Крохмаль кукурудзяний – 1 ч. л.
- Кориця – 0.5 ч. л.
- Гвоздика – 4 бутона
- Бадьян – 2 зірки
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Суміш перців – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування соусу з брусниці на зиму в мультиварці? Візьміть чашу мультиварки і покладіть в неї ягоди. Залийте їх водою, увімкніть режим «варити», «варка» і доведіть до кипіння, потім вимкніть мультиварку.
Додайте спеції і цукор, дайте суміші настоятися протягом 5 хвилин.
Збийте ягоди з допомогою заглибного блендера. Можна зробити соус повністю однорідним, а можна залишити частину ягід цілими – на ваш смак.
В окремій ємності розчиніть крохмаль в холодному апельсиновому соку, ретельно перемішайте.
Додайте його в соус, перемішайте.
Якщо хочете, щоб соус був більш густим – знову прогрійте його, але при цьому важливо постійно помішувати, щоб не утворювалися грудочки. Додайте бадьян і корицю, дайте настоятися 30 хвилин.
Ваш брусничний соус в мультиварці готовий! Розлийте по банках і відправте їх в холодильник, після остигання.
Новости