Цей рецепт не зажадає від вас особливих кулінарних навичок. На його приготування вам не доведеться витратити багато сил і часу. Однак результат вас приємно здивує не тільки своїм смаком, але і приємним ароматом.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Цукор-пісок – 800 гр.
  • Смородина червона – 1,5 кг
  • Оцет столовий 9% – 1 ст.
  • Перець червоний мелений – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Імбир – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Готувати соус з червоної смородини до м’яса без варіння легко! До обробці ягід приступаємо відразу після їх придбання. Вибирайте смородину відповідально. Зверніть увагу, як на зовнішній вигляд ягід, так і на їх запах. Якщо смородина володіє кислуватим ароматом, значить вона почала псуватися. Вам варто відмовитися від покупки такого продукту. Для початку нам необхідно перебрати ягоди. Приберіть з них зіпсовані плоди, а також листочки і інше сміття, який міг залишитися серед ягід. Пересипте смородину в миску і залийте її водою. Залиште на 25 хвилин. Після цього промийте смородину кілька разів. Пересипте її в друшляк і залиште в ньому на кілька хвилин, щоб з ягід скла практично вся рідина. Розстеліть на столі паперові рушники. Висипте на них смородину і залиште її сохнути. У приготуванні потрібно використовувати тільки сухі ягоди.

Приступаємо до стерилізації банок. Промиваємо їх у теплій воді з харчовою содою або миючим засобом. Наповнюємо каструлю невеликою кількістю води і переносимо її на плиту. Чекаємо, коли вода закипить. Після цього ошпарюємо банки і кришки окропом. Подальша стерилізація буде проводитися за допомогою пари. Для цього ви можете використовувати чайник або звичайну каструлю. Розташуйте банку таким чином, щоб її наповнював пар. Тримати банку у такому положенні потрібно приблизно 2-3 хвилини. Розташуйте на столі або іншій плоскій поверхні кухонне рушник. Перенесіть на нього банки і залиште їх сушитися.

Коли смородина висохне, її необхідно подрібнити. Краще всього використовувати для цього блендер, так як завдяки йому соус буде дуже ніжним. Вилийте отриману масу в тарілку. Бажано не використовувати алюмінієвий посуд, так як через неї утворюються шкідливі речовини. Після цього ви повинні протерти смородину через сито. Замість нього можна використовувати дрібний друшляк. За допомогою звичайної марлі відіжміть сік і макуха. Змішайте їх між собою. Щоб цукровий пісок добре розчинився серед соусу, змішайте його з невеликою кількістю води і розтопити в мікрохвильовій печі. Додайте суміш до соусу. Добре розмішайте його. Насипте в тарілку суміш чорного перцю і чилі. Ці інгредієнти додадуть соусу гостроти. Потім ми додаємо дрібку солі трохи імбиру. Перемішуємо соус. Останнім інгредієнтом стане оцет. Якщо ви хочете, щоб соус вийшов запашним, ви можете додати до нього листя смородини або вишні.

Процідіть соус, якщо ви не хочете, щоб у ньому були кісточки або шматочки ягід. Після цього розлийте його по банкам. Закрутіть кришку. Завдяки оцту ви можете зберігати соус при кімнатній температурі. Однак рекомендується залишити соус в прохолодному місці. Наприклад, в холодильнику. Ви також можете додати в соус лимонний сік, який не дозволить йому швидко зіпсуватися.

Прекрасне доповнення до м’ясних страв готово. Його приготування займе у вас менше години. В результаті ви отримаєте дуже смачний соус, який поєднує в собі гострі і солодкі нотки. Він сподобається всім членам вашої сім’ї. Ви точно вирішите приготувати такий соус ще раз. Закуповувати потрібними інгредієнтами і приступайте до приготування!

Соус з червоної смородини Соус з червоної смородини до м'яса Червона смородина на зиму