Смородина змішується з цукром і все пробивається блендером. Отримана маса розкладається по пластмасових контейнерів і відправляється на зберігання в морозильну камеру. Як підсумок виходить прекрасна добавка до чаю, а також її можна додавати в компот.


Інгредієнти: на 0.4 л.

  • Смородина червона – 600 гр.
  • Цукор-пісок – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування червоної смородини без варіння в морозилці на зиму? Перекладаємо ягоди червоної смородини в підходящу ємність і заливаємо їх водою. Прибираємо сміття, який мав спливти на поверхню. Потім завантажуємо смородину в друшляк невеликими порціями і промиваємо під проточною водою. Викладаємо ягоди на паперовий рушник і даємо їм повністю просохнути. Не забуваємо зняти усі гілочки.

Тепер перекладаємо червону смородину в чашу блендера і додаємо до неї цукровий пісок за смаком.

Пробиваємо все з допомогою заглибного блендера до отримання однорідної маси. Далі можна пропустити все через сито, щоб заготовка була без кісточок, але це робити необов’язково.

Розкладаємо перетерту з цукром червону смородину по пластмасових контейнерів, щільно їх закриваємо і відправляємо на зберігання в морозильну камеру.

Дістаємо наш пюре взимку, розморожуємо його і додаємо в чай, компоти або вживаємо в чистому вигляді. Приємного апетиту!

Варення Варення із червоної смородини Желе з червоної смородини без варіння Червона смородина без варіння на зиму Червона смородина на зиму Червона смородина протерта з цукром без варіння