Соус до м’яса, приготований з червоної смородини, багато гурмани визнають одним із кращих. У цьому рецепті вам пропонується приготувати його швидким способом і без варіння. Соус доповнимо не спеціями, а обсмаженою часником, цибулею і імбиром. Для такого соусу потрібно вибрати хорошу смородину і визначитися щодо її кислоти, щоб кислий смак відкоригувати цукром.


Інгредієнти: на 0.2 л.

  • Смородина червона – 200 гр.
  • Оцет винний червоний або Оцет білий винний – 1 ч. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Цибуля-шалот – 1 головка
  • Імбир – 20 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Цукор-пісок – за смаком

Процес приготування:

Готувати соус з червоної смородини до м’яса з часником швидкого приготування на зиму просто! Першим ділом, підготуйте у вказаній в рецепті кількості, всі інгредієнти для соусу. Часникові зубки, цибулину і шматочок імбиру почистіть. Червону смородину ретельно переберіть, видалити хвостики і ягоду кілька разів промийте холодною водою.

Потім чисту смородину пересипте в окремий посуд і обшпарте окропом, щоб її було легше подрібнити.

Ошпарену окропом смородину ретельно ложкою, перетріть через металеве сито і відокремте макуха від м’якоті.

Лук-шалот наріжте невеликими шматочками. Часникові зубки і імбир подрібніть на тертці. Протягом декількох хвилин обсмажте ці інгредієнти на сухій сковорідці і посипте їх сіллю і цукром за смаком.

Засмажку перекладіть до протертої смородині, додати винний оцет, добре перемішайте і спробуйте на смак. Потім перекладіть його у суху стерильну баночку, закрийте гвинтовою кришкою. Соус з червоної смородини з часником готовий. Його зберігайте тільки в холодильнику.

Смачних і вдалих заготовок!

Соус з червоної смородини Соус з червоної смородини до м'яса Червона смородина на зиму