Якщо ви є фанатом незвичайних поєднань, даний рецепт просто створений для вас. Він сподобається як дорослим, так і дітям. Ви точно будете приємно здивовані отриманого результату.
Інгредієнти: на 1.3 л.
- Цукор-пісок – 900 гр.
- Смородина червона – 1,5 кг
- Оцет столовий 9% – 1 склянка
- Гвоздика – 1 ч. л.
- Кориця – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Перець запашний – 0,5 ч. л.
- Часник – 3 зуб.
Процес приготування:
Перед приготуванням соусу з червоної смородини з часником нам необхідно обробити червону смородину. Для початку переберіть ягоди, прибираючи всі зіпсовані плоди. Перегляньте смородину на наявність сміття в ній. Приберіть різні листочки і дрібних комах, які могли бути серед плодів. Перемістіть ягоди в невелику каструлю або миску. Залийте їх водою і дайте постояти протягом 30 хвилин. Коли час вийде, промийте смородину кілька разів. Пересипте ягоди в друшляк. Зачекайте, поки зі смородини стече більша частина рідини. Розстеліть на столі паперові рушники. Викладіть на них ягоди і дайте обсохнути.
Коли ягоди висохнуть, їх потрібно подрібнити. Ви можете зробити це вручну, використовуючи толкушку. Якщо ж на вашій кухні знайдеться м’ясорубка або блендер, зробіть вибір на їх користь. Подрібнені ягоди протріть через сито. Ви також можете скористатися дрібним друшляком. Через марлю необхідно віджати сік смородини та макуху. Після цього змішайте їх між собою.
Ягоди смородини перенесіть на сковороду. Поставте її на невеликий вогонь. Коли ягоди почне булькати, додайте першу порцію цукру. Розмішайте соус. Цукровий пісок додавайте поступово. Слідкуйте за тим, щоб він добре розчинявся. Кипіти соус не повинен. Якщо ж це станеться, вам доведеться викинути отриману суміш і почати готувати все заново. Коли ви додасте останню порцію цукру, вилийте на сковороду оцет. Добре розмішайте соус. Потім насипте чорний мелений перець, чорний запашний перець, мелену гвоздику і корицю. Ще раз все добре перемішайте.
Очистіть часник від лушпиння. За бажанням, ви можете додатково промити його. Подрібніть 3 зубчики ножем. Ви також можете пропустити їх через прес. Додайте часник на сковороду і перемішати соус. Варіть його протягом 5-7 хвилин. Після цього вимкніть вогонь і зніміть сковороду з плити.
Переходимо до стерилізації банок. Спочатку нам необхідно промити банки, використовуючи харчову соду або миючий засіб. Після цього наповніть каструлю водою. Поставте її на великий вогонь. Коли вода закипить, обшпарте банки і кришки окропом. На цьому етапі ви можете завершити обробку банок, однак для більшої впевненості ви можете простерилізувати їх парою. Наповніть чайник або звичайну каструлю водою. Коли вона закипить, покладіть банку таким чином, щоб пар наповнював її. Протримаєте банку в такому положенні протягом 5 хвилин. Після цього поставте її на рушник, який потрібно заздалегідь розстелити на столі.
Перед тим, як наливати в соус банки, процідіть його. Так він буде без шматочків ягід. Для цього ви можете використовувати сито. Наповніть банки готовим соусом. Акуратно закрутіть кришку. Після цього переверніть банку і поставте її на рушник. Обов’язково перевірте, щоб на склі не з’явилися тріщини. Коли банки охолонуть, перенесіть їх в прохолодне місце.
Соус з червоної смородини готовий. Він володіє дуже цікавим смаком, який відмінно доповнює м’ясо. Приготувавши цей соус одного разу, ви точно вирішите повторити даний рецепт. Приємного апетиту!
Соус з червоної смородини Соус з червоної смородини до м'яса Червона смородина на зиму