Червоне м’ясо індички більш соковите, тому з нього виходять чудові стейки. Приготувати їх можна на сковороді і в духовці. Зазвичай для цього використовують частині гомілки.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Гомілку індички – 650 гр.
- Лимонний сік – 30 мл
- Соєвий соус – 50 мл
- Масло оливкова – 30 мл
- Бальзамічний оцет – 10 мл
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Базилік свіжий – 1 ч. л.
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Для того щоб приготувати стейк з гомілки індички в духовці, змішайте в мисці соєвий соус, оливкова олія, бальзамічний оцет, лимонний сік, сіль і спеції
Стейки з гомілки індички промийте, просушіть і помістіть в маринад. Залиште м’ясо на 2-5 годин для маринування, можна залишити на ніч.
Мариноване м’ясо обсмажте на сковороді на рослинному маслі на сильному вогні. На кожну сторону піде по парі хвилин.
Потім перекладіть стейки в жароміцну форму, накрийте фольгою. Помістіть форму в духовку, розігріту до 190 градусів на 45 хвилин. Потім зніміть фольгу і готуйте стейки ще 10 хвилин.
Рум’яне, апетитне м’ясо індички подавайте на стіл з гарніром за своїм смаком.
Смачного!