Червоне м’ясо індички більш соковите, тому з нього виходять чудові стейки. Приготувати їх можна на сковороді і в духовці. Зазвичай для цього використовують частині гомілки.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Гомілку індички – 650 гр.
  • Лимонний сік – 30 мл
  • Соєвий соус – 50 мл
  • Масло оливкова – 30 мл
  • Бальзамічний оцет – 10 мл
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Базилік свіжий – 1 ч. л.
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Для того щоб приготувати стейк з гомілки індички в духовці, змішайте в мисці соєвий соус, оливкова олія, бальзамічний оцет, лимонний сік, сіль і спеції

Стейки з гомілки індички промийте, просушіть і помістіть в маринад. Залиште м’ясо на 2-5 годин для маринування, можна залишити на ніч.

Мариноване м’ясо обсмажте на сковороді на рослинному маслі на сильному вогні. На кожну сторону піде по парі хвилин.

Потім перекладіть стейки в жароміцну форму, накрийте фольгою. Помістіть форму в духовку, розігріту до 190 градусів на 45 хвилин. Потім зніміть фольгу і готуйте стейки ще 10 хвилин.

Рум’яне, апетитне м’ясо індички подавайте на стіл з гарніром за своїм смаком.

Смачного!

Стейки з індички