Приготуємо стейки форель на мангалі – це ідеальна заміна шашликів: смачно, ароматно, корисно і не так важко шлунку. Маринувати рибу будемо в соєвому соусі, спеції для риби і лимонному соці. Для приготування на мангалі зручно використовувати закриту двосторонню решітку.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Форель – 700 – 800 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Приправа для риби – 1 ст. л.
- Лимон – 1 шт.
- Масло оливкове – 4 ст. л.
- Соєвий соус – 3 – 4 ст. л.
- Перець чорний мелений – 0.25 ч. л.
Процес приготування:
Готувати стейки форелі з соєвим соусом на мангалі легко! Рибу ретельно миємо, очищаємо від луски, видаляємо нутрощі.
Тушку розрізаємо на стейки. Їх товщина повинна бути приблизно в два-три сантиметри. Обсушуємо оброблену рибу паперовим рушником.
В окремій ємності готуємо маринад. Висипаємо В миску сіль, цукровий пісок, чорний мелений перець і спеції для риби. Вливаємо олію і соєвий соус. Збовтуємо все виделкою.
Лимон промиваємо гарячою водою для підвищення сокоотделенія. Видавлюємо сік з цитруса і додаємо його до отриманої суміші. Перемішуємо, готовий маринад.
Поливаємо стейки приготовленим маринадом. Як варіант, рясно змащуємо їх за допомогою силіконової пензлика. Обробляємо шматки риби з двох сторін, щоб добре просочити форель маринадом. Залишаємо промаринуватися на півгодини.
Готуємо мангал: температура вугілля повинна бути нижче, ніж для приготування м’яса. Відкритого полум’я не допускається. Стейки покласти на змащену маслом грати і відправляємо на мангал.
Готуємо рибу орієнтовно п’ятнадцять хвилин, періодично перевертаючи на різні сторони. Важливо не пересушити.
Готову форель перекладаємо на блюдо, поливаємо лимонним соком і подаємо на стіл в гарячому вигляді.
Смачного!