Приготуємо стейки форель на мангалі – це ідеальна заміна шашликів: смачно, ароматно, корисно і не так важко шлунку. Маринувати рибу будемо в соєвому соусі, спеції для риби і лимонному соці. Для приготування на мангалі зручно використовувати закриту двосторонню решітку.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Форель – 700 – 800 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Приправа для риби – 1 ст. л.
  • Лимон – 1 шт.
  • Масло оливкове – 4 ст. л.
  • Соєвий соус – 3 – 4 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 0.25 ч. л.

Процес приготування:

Готувати стейки форелі з соєвим соусом на мангалі легко! Рибу ретельно миємо, очищаємо від луски, видаляємо нутрощі.

Тушку розрізаємо на стейки. Їх товщина повинна бути приблизно в два-три сантиметри. Обсушуємо оброблену рибу паперовим рушником.

В окремій ємності готуємо маринад. Висипаємо В миску сіль, цукровий пісок, чорний мелений перець і спеції для риби. Вливаємо олію і соєвий соус. Збовтуємо все виделкою.

Лимон промиваємо гарячою водою для підвищення сокоотделенія. Видавлюємо сік з цитруса і додаємо його до отриманої суміші. Перемішуємо, готовий маринад.

Поливаємо стейки приготовленим маринадом. Як варіант, рясно змащуємо їх за допомогою силіконової пензлика. Обробляємо шматки риби з двох сторін, щоб добре просочити форель маринадом. Залишаємо промаринуватися на півгодини.

Готуємо мангал: температура вугілля повинна бути нижче, ніж для приготування м’яса. Відкритого полум’я не допускається. Стейки покласти на змащену маслом грати і відправляємо на мангал.

Готуємо рибу орієнтовно п’ятнадцять хвилин, періодично перевертаючи на різні сторони. Важливо не пересушити.

Готову форель перекладаємо на блюдо, поливаємо лимонним соком і подаємо на стіл в гарячому вигляді.

Смачного!

Маринад для риби на мангалі Риба на мангалі Стейки з риби на мангалі Стейки форель на мангалі на решітці Страви з риби Червона риба на мангалі