Саме з жирною червоною риби виходять смачні стейки на мангалі. Вони соковиті, насичені, з рум’яною скоринкою. Ідеально підходить сьомга, лосось, кета. Підготовка для приготування стейків на мангалі найпростіша – просто присмачую рибу сіллю і спеціями, а також скроплюємо оливковою олією і лимонним соком.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Форель або Сьомга – 1 кг
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Лимон – 1 шт.
- Масло оливкове – за смаком
Процес приготування:
Готувати стейки з червоної риби на мангалі просто! Готуємо рибу: чистимо від луски, видаляємо нутрощі, зрізаємо голову і плавники. Тушку промиваємо зсередини і зовні прохолодною водою, обсушуємо і нарізаємо на рівні стейки товщиною по два з половиною-три сантиметри. Додатково після нарізки м’якоть стейків обсушуємо паперовим рушником.
Посипаємо стейки сіллю і чорним меленим перцем за смаком. Руками розподіляємо суміш по всій рибі рівномірно.
Збризкуємо кожен стейк лимонним соком за смаком і поливаємо оливковою олією. Орієнтовно – по одній чайній ложці олії на кожен стейк. Знову руками розподіляємо отриманий маринад по рибі. Залишаємо на п’ятнадцять хвилин промаринуватися.
Поміщаємо рибу на грати, попередньо змащену рослинним маслом і відправляємо її на мангал з тліючим вугіллям. Запікаємо до готовності за три-чотири хвилини з кожного боку орієнтовно. В залежності від величини стейків і інтенсивності спека час приготування може дещо варіювати. На поверхні стейків повинна утворитися легка рум’яна кірочка.
Готову рибу знімаємо з решітки і перекладаємо на тарілку. Подаємо на стіл відразу, поки стейки гарячі. Додатково можна подати зелень і часточки лимона.
Приємного апетиту!
Лосось на мангалі Стейки форель на мангалі на решітці Страви з риби Червона риба на мангалі Шашлик з риби на мангалі