Стрілки з часнику на зиму – відмінна намазки для тостів або ж м’ясних страв. Крім того, в ній міститься багато корисних вітамінів і мінералів, яких так не вистачає взимку. А адже багато господині навіть не здогадуються, який скарб росте на грядці.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Часник (молодий) – 1 кг
- Сіль – за смаком
- Гірчичне масло – 50 мл
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати стрілки часнику на зиму через м’ясорубку? Для початку зрізаємо стрілки часнику і гарненько промиваємо під проточною водою, а потім розкладаємо їх, даючи підсохнути.
Щоб полегшити перемолку в м’ясорубці, часникові стрілки розрізаємо на шматочки по 4-5 див.
Тепер можна додати рослинне масло (або ж замінити його гірчичним, що значно перевершує по якості) і сіль з цукром, а також трохи винного оцту.
Приправимо нашу масу спеціями і розкладемо по банках, які попередньо стерилізуємо. Зверху поливаємо часникові стрілки маслом.
Для підсилення смаку можна змішати часникові стрілки з перемеленим солоним салом.
Таку намазки можна не тільки застосовувати для тостів, але змішувати її з салатами або ж використовувати як добавки до м’ясних продуктів.
Ось і все! Закручуємо баночки і відправляємо в холодне місце!
Новости