Ароматний часникові стручки пікантні і в міру гострі утворюють смачну закуску на будь-який випадок. Хоча, його можна подати і як салат, і як гарнір до основних страв.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Часникові стрілки – 500 гр.
- Соєвий соус – 50 мл
- Цукор-пісок – 0.5 ч. л.
- Масло рослинне – 70 мл
- Перець чорний мелений – 1 шт.
- Гвоздика – 8 бутонів
- Коріандр – 1 ч. л.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Кунжут – 10 гр.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати стрілки часнику в соєвому соусі? Стрілки часнику переберіть, відріжте підсохлі кінчики, промийте і перекладіть на рушник трохи підсохнути.
Наріжте їх невеликими шматками до 5 див.
Перекладіть спеції в ступку і перетріть товкачем або скористайтеся ложкою.
В сковороду вок (або казан) влийте трохи олії і поставте на вогонь.
Коли масло добре прогріється – всипте спеції і смажте 1 хвилину.
В цю ж сковороду покладіть часникові стрілки і перемішайте їх з приправами. Обсмажуйте до м’якості основного інгредієнта 10-15 хвилин, помішуючи.
Додайте в блюдо цукор і повільно додайте соєвий соус. Коли маса потемніє, влийте оцет і всипте насіння кунжуту. Перемішайте і спробуйте. При необхідності додайте спеції за смаком і зніміть з плити.
Залиште закуску остигати, а потім закрийте кришкою і поставте в холод на 10 годин для насичення і просочення.
Приємного апетиту!
Смажені стрілки часнику Стрілки часнику Стрілки часнику по-китайськи Стрілки часнику по-корейськи