Любителям домашніх легких супчиків пропоную скористатися простим рецептом і приготувати харчо по класичному рецепту з куркою та рисом. Для приготування харчо використовуються доступні і недорогі інгредієнти. Процес приготування страви не відніме у вас багато часу, а в результаті вийде смачний обід.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Курка – 1,5 кг
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Рис білий – 100 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Петрушка – за смаком
  • Вода – 3 л

Процес приготування:

Рецепт супу харчо класичного з курки з рисом простий у приготуванні! Куряче м’ясо добре промийте в проточній воді. Великі частини наріжте на шматочки однакового розміру.

Вимите куряче м’ясо викладіть в глибоку каструлю. Залийте холодною водою. Каструлю поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, періодично знімаючи піну, яка утворилася шумівкою або дрібним ситом. Зменшіть вогонь і варіть курку 20-25 хвилин.

Відміряйте необхідну кількість рису, промийте його під холодною водою кілька разів до прозорої води, щоб позбутися від зайвого крохмалю.

Додайте промитий рис до м’яса, посоліть, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть приблизно 10-15 хвилин.

Морква вимийте і очистіть від шкірки овочечисткою. Очищену моркву наріжте крупною соломкою. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть і наріжте дрібним кубиком.

Часник очистіть від лушпиння, сполосніть, після чого наріжте гострим ножем або пропустіть через прес.

добре розігрійте Сковороду на сильному вогні, додайте трохи вершкового масла, викладіть нарізану ріпчасту цибулю і моркву обсмажте до розм’якшення, періодично помішуючи.

Додайте необхідну кількість томатної пасти і ретельно перемішайте.

Потім додати половину подрібненого часнику і тушкуйте на повільному вогні.

Приготовану засмажку акуратно перекладіть в каструлю. Посоліть і додайте чорний мелений перець за смаком, добре перемішайте. Доведіть до кипіння, прокип’ятити 3-5 хвилин і відразу зніміть з вогню.

Петрушку сполосніть в прохолодній воді, обсушити від зайвої вологи і подрібніть гострим ножем.

Подрібнену петрушку і часник добре перемішайте.

Класичний апетитний суп харчо з курки з рисом подавайте на стіл порційно. Прикрасити подрібненою петрушкою і часником.

Приємного апетиту!

Суп харчо Харчо з курки Харчо з курки з рисом Харчо з томатною пастою Харчо з часником