Сьогодні пропоную скористатися чудовим рецептом і приготувати неймовірно апетитний класичний суп харчо, приготований з баранини з картоплею. Суп виходить насиченим і наваристим, відмінний варіант для сімейного застілля.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Баранина на кістки – 800 гр.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Рис білий – 120 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Часник – 3 зуб.
  • Морква – 1 шт.
  • Томатна паста – 3 ст. л.
  • Вода – 3 л
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Приправа Хмелі-Сунелі – за смаком
  • Зелень – 0,5 пучків

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування супу харчо класичний з баранини з картоплею? Баранину на кісточці промийте, викладіть в глибоку каструлю з товстим дном. Залийте холодною водою, поставте на вогонь і доведіть до кипіння, періодично знімаючи піну, яка утворилася шумівкою. Зменшіть вогонь і варіть баранину до готовності 1-1,5 години. Зварене м’ясо відокремте від кісток і дрібно наріжте. Бульйон процідіть.

Зелень сполосніть в прохолодній воді, струсіть зайву вологу і подрібніть гострим ножем.

Картоплю вимийте і очистіть від шкірки овочечисткою. Очищений картопля нарізати середнім кубиком.

Необхідну кількість рису гарненько промийте під проточною водою кілька разів, а потім викладіть в ємність і залийте холодною водою.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть і наріжте дрібним кубиком. Морква вимийте і очистіть від шкірки овочечисткою, натріть на крупній тертці. Добре розігрійте Сковороду на сильному вогні, додайте трохи рослинного масла, викладіть нарізані овочі і обсмажте до розм’якшення, періодично помішуючи.

Потім додайте томатну пасту. Перемішайте і готуйте на повільному вогні до загусання. Томатну пасту можна замінити свіжими помідорами, помідорами у власному соку, томатним соусом або кетчупом.

Проціджений м’ясний бульйон доведіть до кипіння. Викладіть підготовлений картоплю і варіть 10-15 хвилин після закипання на середньому вогні.

Промитий рис викладіть в м’ясний бульйон, посоліть, доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть приблизно 15 хвилин.

Приготовану засмажку акуратно перекладіть в каструлю з супом. А також додайте подрібнену баранину.

Часник очистіть від лушпиння, промийте у воді, а потім подрібніть гострим ножем, натріть на дрібній тертці або пропустити через прес в каструлю з вмістом. Ретельно перемішайте.

Після чого додайте улюблені спеції. Я додала хмелі-сунелі і чорний мелений перець. Гарненько перемішайте. Подрібнену зелень викладіть в каструлю. Після чого вимкніть вогонь і дайте страві настоятися 10-15 хвилин.

Класичний суп харчо з баранини з картоплею подавайте на стіл порційно.

Приємного апетиту!

Суп харчо класичний Харчо з баранини з картоплею Харчо з баранини з рисом і картоплею Харчо з картоплею Харчо з картоплею, рисом і томатною пастою Харчо з рисом і томатною пастою Харчо з часником