У кожної господині є в запасі невелику кількість грибів для приготування першої страви, але самий смачний суп виходить з свіжих грибів. У даному рецепті вам пропонується приготувати суп зі свіжими опеньками і без додавання м’яса. Страва припаде до смаку для нужденних в дієті, дотримуються ПП дотримуються посту.


Інгредієнти: на 7 порц.

  • Опеньки свіжі – 500 гр.
  • Картопля – 8 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – 1 пучок
  • Вода – 3 л

Процес приготування:

Приступимо до готуванні супу зі свіжими опеньками. Картопля очистіть від шкірки, промийте і наріжте на невеликі кубики. Помістіть його в мисочку і на 30 хвилин залийте холодною водою. За цей час з картоплі піде частина крохмалю, і кубики при варінні не втратять форму.

Свіжі опеньки помийте, розріжте на шматочки великі гриби, перекладіть в друшляк і на 5 хвилин помістіть в окріп.

В каструлю для супу налийте воду, покладіть в неї нарізану картоплю і ошпарені гриби і варіть суп на невеликому вогні до повної готовності картоплі.

Очищену моркву наріжте на крупну тертку, обсмажте в розігрітому маслі і перекладіть в киплячий суп.

Цибулю почистіть і наріжте на маленькі кубики.

До кінця готування покладіть в суп нарізану цибулину, додайте за смаком сіль і чорний перець і поваріть суп ще 10 хвилин. Суп обов’язково спробуйте. Потім вимкніть вогонь.

Супу дайте деякий час, щоб настоявся. Потім розлийте в порційні тарілки, додайте дрібно нарізану зелень і подайте до столу.

Приємного апетиту!

Грибний суп Грибний суп з опеньків Як приготувати опеньки - рецепти