Суп з щавлю – страва, у якому кожен може знайти свій улюблений рецепт. Дуже смачним, апетитним і ситним, виходить суп з щавлю та шпинату. Ці продукти чудово доповнюють один одного і створюють чудове поєднання! Домочадці будуть в захваті!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яловичина – 1 кг
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Шпинат – 30 гр.
  • Щавель – 100 гр.
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Сметана – 150 гр.
  • Яйце – 6 шт.
  • Кріп – 20 гр.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Вода – 2 – 2.5 л.

Процес приготування:

Як приготувати суп з щавлю та шпинату? Яловичину промиваємо і кладемо в киплячу воду. Варимо м’ясо до готовності (приблизно 1-1,5 години). За кілька хвилин до готовності кидаємо у воду лавровий лист і кілька горошин перцю. Після цього дістаємо м’ясо, а бульйон проціджують.

Зелень промиваємо. Щавель нарізаємо смужками, а шпинат дрібно кришимо. Заливаємо зелень кип’яченою водою і залишаємо на півгодини.

Яйця відварюємо круто зварені і охолоджені розрізаємо на половинки або декілька часточок.

Цибулю і моркву чистимо і нарізаємо кубиками.

Відправляємо порізану яловичину, щавель і шпинат, а також цибулю і моркву в бульйон. Варимо до готовності овочів.

Вершкове масло розтоплюємо і змішуємо з борошном в однорідну масу. Додаємо суміш у суп і варимо його ще 2-3 хв. Наполягаємо суп півгодини, додаємо яйця, сметану і сіль за смаком.

Приємного апетиту!

Щавлевий суп Щавлевий суп з м'ясом Щавлевий суп з яйцем Щавлевий суп на бульйоні