Суп з щавлю – страва, у якому кожен може знайти свій улюблений рецепт. Дуже смачним, апетитним і ситним, виходить суп з щавлю та шпинату. Ці продукти чудово доповнюють один одного і створюють чудове поєднання! Домочадці будуть в захваті!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яловичина – 1 кг
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Шпинат – 30 гр.
- Щавель – 100 гр.
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Сметана – 150 гр.
- Яйце – 6 шт.
- Кріп – 20 гр.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Вода – 2 – 2.5 л.
Процес приготування:
Як приготувати суп з щавлю та шпинату? Яловичину промиваємо і кладемо в киплячу воду. Варимо м’ясо до готовності (приблизно 1-1,5 години). За кілька хвилин до готовності кидаємо у воду лавровий лист і кілька горошин перцю. Після цього дістаємо м’ясо, а бульйон проціджують.
Зелень промиваємо. Щавель нарізаємо смужками, а шпинат дрібно кришимо. Заливаємо зелень кип’яченою водою і залишаємо на півгодини.
Яйця відварюємо круто зварені і охолоджені розрізаємо на половинки або декілька часточок.
Цибулю і моркву чистимо і нарізаємо кубиками.
Відправляємо порізану яловичину, щавель і шпинат, а також цибулю і моркву в бульйон. Варимо до готовності овочів.
Вершкове масло розтоплюємо і змішуємо з борошном в однорідну масу. Додаємо суміш у суп і варимо його ще 2-3 хв. Наполягаємо суп півгодини, додаємо яйця, сметану і сіль за смаком.
Приємного апетиту!
Щавлевий суп Щавлевий суп з м'ясом Щавлевий суп з яйцем Щавлевий суп на бульйоні