У весняний сезон, коли з’являється молодий щавель, приготуйте з нього простий і легкий щавлевий суп з яйцем. Готується він швидко і зі звичайних продуктів. Обов’язковим компонентом цього супу є яйця. У цьому рецепті вам пропонується приготувати щавель з обсмаженими овочами і заздалегідь відвареної курячої грудкою. Якщо візьмете копчену грудку, то суп вийде з незвичайним смаком.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Щавель – 300 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Куряча грудка (відварна) – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Картопля – 3 шт.
  • Бульйон або Вода – 2 л
  • Часник – 2 зуб.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Рецепт приготування щавлевого супу з яйцем смачний! Почистіть і помийте цибулини і наріжте їх на маленькі кубики.

Для приготування супу візьміть каструлю з товстим дном. Розігрійте в ній трохи рослинного масла і обсмажте в ньому нарізану цибулю з подрібненими зубками часнику.

Почистіть і помийте картоплини і поріжте їх на невеликі кубики.

Нарізану картоплю покладіть до цибулі і посмажте його протягом 5 хвилин.

Потім подрібніть на середню тертку очищену моркву, перекладіть її в каструлю до інших овочів і на маленькому вогні тушкуйте все ще 5 хвилин.

відвареної або копченої грудинки видаліть шматочки і м’ясо наріжте на невеликі шматочки.

Нарізане м’ясо перекладіть овочі, перемішайте і тушкуйте кілька хвилин.

Посипте все по своєму смаку сіллю, перцем та іншими приправами, як вам подобається.

Потім налийте в каструлю до овочів і м’яса розраховану кількість води або бульйону, все розмішайте і поваріть на маленькому вогні 5-10 хвилин, поки не звариться картопля.

Щавель переберіть, добре промийте і наріжте на тонкі смужки.

Нарізаний щавель перекладіть в каструлю, добре розмішайте і доведіть суп до кипіння.

набольшую посуд розбийте яйця і за допомогою виделки їх добре збийте.

Збиті яйця тоненьким струменем наливайте в киплячий суп, відразу ж перемішуючи їх з бульйоном.

Коли суп закипить, вогонь вимкніть і ставте страву на 25 хвилин для настоювання, прикривши каструлю кришкою.

Приготований щавлевий суп з яйцем заправте сметаною і можете подати до столу.

Приємного апетиту!

Щавлевий суп Щавлевий суп з куркою та яйцем Щавлевий суп з яйцем Щавлевий суп на бульйоні