Абсолютно вегетаріанський пісний суп з овочів, грибів і вермішелі сподобається тим, хто не любить супи на жирних м’ясних бульйонах. Він не дуже калорійний, підійде також тим, хто стежить за своєю фігурою.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Білі гриби – 6 шт.
- Картопля – 4 шт.
- Вермішель – 1 жменя
- Морква – 1 шт.
- Цибуля-шалот – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
- Сіль – за смаком
- Сметана – за смаком
- Зелень – за смаком
- Вода – 0.5 л.
Процес приготування:
Готувати суп зі свіжих білих грибів і вермішелі легко! Гриби перебрати, почистити і помити в холодній воді. Відібрати необхідну для супу кількість білих грибів середнього розміру.
В каструлю, де буде варитися суп, влити 2-3 ст. л. рослинного масла без запаху.
Моркву почистити, помити, нарізати напівкружечками і додати в киплячу олію.
Цибулю помити, почистити і порізати на кілька частин, додати до моркви, перемішати. Обсмажувати овочі до прозорості цибулі.
Білі гриби порізати невеликими шматочками і додати до овочів в каструлю, смажити до готовності грибів на вогні нижче середнього.
Картоплю почистити, помити і порізати тонкими сегментами.
Додати в каструлю до овочів і грибів картопля, залити все холодною водою, тоді гриби будуть віддавати свій аромат в бульйон.
Коли суп закипить, додати за смаком сіль.
Готувати суп ще близько 10-15 хв. За 5 хв. до закінчення варіння покласти в суп жменю вермішелі, а також при бажанні дрібно нарізаний кріп.
Дати супу охолонути до теплого стану, і можна подавати зі сметаною і свіжою зеленню.
Приємного апетиту!
Грибний суп Як готувати білі гриби - рецепти