Абсолютно вегетаріанський пісний суп з овочів, грибів і вермішелі сподобається тим, хто не любить супи на жирних м’ясних бульйонах. Він не дуже калорійний, підійде також тим, хто стежить за своєю фігурою.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Білі гриби – 6 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Вермішель – 1 жменя
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля-шалот – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – за смаком
  • Сметана – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Вода – 0.5 л.

Процес приготування:

Готувати суп зі свіжих білих грибів і вермішелі легко! Гриби перебрати, почистити і помити в холодній воді. Відібрати необхідну для супу кількість білих грибів середнього розміру.

В каструлю, де буде варитися суп, влити 2-3 ст. л. рослинного масла без запаху.

Моркву почистити, помити, нарізати напівкружечками і додати в киплячу олію.

Цибулю помити, почистити і порізати на кілька частин, додати до моркви, перемішати. Обсмажувати овочі до прозорості цибулі.

Білі гриби порізати невеликими шматочками і додати до овочів в каструлю, смажити до готовності грибів на вогні нижче середнього.

Картоплю почистити, помити і порізати тонкими сегментами.

Додати в каструлю до овочів і грибів картопля, залити все холодною водою, тоді гриби будуть віддавати свій аромат в бульйон.

Коли суп закипить, додати за смаком сіль.

Готувати суп ще близько 10-15 хв. За 5 хв. до закінчення варіння покласти в суп жменю вермішелі, а також при бажанні дрібно нарізаний кріп.

Дати супу охолонути до теплого стану, і можна подавати зі сметаною і свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Грибний суп Як готувати білі гриби - рецепти