Всі, хто любить гриби, ні за що не відмовляться від миски ароматного супу зі свіжих білих грибів на курячому бульйоні. Перше блюдо виходить з яскравим і насиченим грибним смаком. Такий суп чудово втамовує голод і зігріє вас холодним дощовим ввечері.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Бульйон з курки – 3,5 л.
- Морква – 150 гр.
- Білі гриби – 450 гр.
- Картопля – 600 гр.
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Лавровий лист – 2 шт.
Процес приготування:
Як приготувати суп з свіжих білих грибів на курячому бульйоні? Насамперед підготуйте всі необхідні інгредієнти для супу зі свіжих білих грибів на курячому бульйоні. Курячий бульйон у мене був у холодильнику. Каструлю з курячим бульйоном поставте на середній вогонь.
Тим часом ретельно морква вимийте і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте в холодній воді.
Підготуйте білі гриби. Переберіть, очистіть і промийте їх під проточною водою. Великі гриби наріжте на шматочки середнього розміру. Я використовувала покупні білі гриби, вони були вже повністю готові до використання і не вимагали додаткової обробки.
Курячий бульйон доведіть до кипіння і викладіть підготовлені білі гриби.
Посоліть і додайте чорний мелений перець. Після повторного закипання зменшіть вогонь, накрийте кришкою і варіть білі гриби приблизно 30-35 хвилин, періодично знімаючи піну, яка утворилася і помішуючи.
Очищений ріпчасту цибулю наріжте дрібним кубиком.
Очищену моркву натріть на крупній тертці.
Картоплю добре вимийте і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Очищену картоплю наріжте брусочками середнього розміру.
В каструлю з грибами викладіть підготовлений картопля. Перемішайте і варіть приблизно 10-15 хвилин, періодично помішуючи.
Потім викладіть подрібнену ріпчасту цибулю.
Наступним кроком відправте в каструлю натерту моркву.
В останню чергу додайте в каструлю лавровий лист і варіть суп ще 10-15 хвилин під кришкою. Потім акуратно вийміть лавровий лист і зніміть каструлю з вогню.
Каструлю з супом із свіжих білих грибів залиште приблизно на 10-15 хвилин настоятися. Готовий настоявшийся подавайте суп порційно, за бажанням прикрасивши попередньо вимитої і подрібненою зеленню.
Приємного апетиту!
Грибний суп Як готувати білі гриби - рецепти