Легкий і смачний супчик з свіжих білих грибів з сиром вгамує голод в спекотний літній день, коли не хочеться їсти нічого жирного. Смаки сиру і грибів відмінно поєднуються один з одним. Якщо любите не дуже густі супи, рекомендуємо зменшити кількість грибів.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Білі гриби – 500 гр.
- Вода – 1,5 л
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Картопля – 1 шт.
- Сир плавлений – 1 шт.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Перець чорний горошок – 4 шт.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати суп зі свіжих білих грибів з сиром? Перебрати, почистити і помити свіжі білі гриби. Помити і відкинути на друшляк.
Чисті гриби порізати шматочками, особливо сильно подрібнювати не потрібно.
Влити в каструлю воду, поставити на вогонь. Після закипання додати гриби, знизити вогонь до середнього і зняти піну. Варити гриби приблизно 20 хв
Цибулю почистити разом з морквою, подрібнити і обсмажити до м’якості, додавши рослинне масло.
Картоплю почистити і нарізати кубиками.
Коли гриби зваряться, додати картоплю, варити ще 10 хв. Далі покласти в суп засмажку з овочів.
Для супу підійде плавлений сир, призначений спеціально для використання в супах. Це важливо, тому що тільки такі сирки добре розходяться в гарячої рідини.
Нарізати сирок кубиками. Якщо такого плавленого сиру немає, то можна придбати звичайний плавлений сирок, але його потрібно злегка підморозити і потерти на тертці. Додати сирок в суп.
Розмішати до розчинення сирків.
Грибний суп посолити, додати перець горошком і лавровий лист.
Перевірити картоплю на м’якість. Якщо м’який, значить, суп готовий.
Розлити суп з білих грибів з сиром по тарілках і подавати гарячим.
Приємного апетиту!
Грибний суп Як готувати білі гриби - рецепти