Для запікання в духовці краще всього підходить шийна частина, як сама смачна і ніжна. М’ясо багато господинь маринують і запікають у різних і складних маринадах, але шийна частина найсмачніше виходить тільки з цибулею і невеликою кількістю спецій. Запікаємо шию в рукаві, а яким буде вигляд готового м’яса (гіркою або стрункими рядками на шпажках) – вибирайте за власним смаком і бажанням.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Свиняча шия – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 5 головок
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Приправа для свинини – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати свинячі шиї шматочками в духовці. Шматочок шийної частини для запікання добре промийте і витріть насухо паперовими рушниками. Потім м’ясо наріжте на шматочки розміром, як коробка сірників.
Почистіть від лушпиння цибулі, наріжте їх на тонкі півкільця і перекладіть в глибоку посуд.
Потім до цибулі насипте сіль, спеції для свинини і чорний перець і рукою лук добре розітріть, щоб він дав сік.
Потім цибульний маринад перекладіть шматочки свинячої шиї, добре перемішайте і потім рукою м’ясо утрамбуйте.
На м’ясо покладіть невеликий вантаж. Посуд з м’ясом на 6 годин поставте в холодильник для маринування.
Після закінчення часу маринування шматочки свинячої шиї разом з цибулею перекладіть в рукав для запікання. За бажанням можете нанизати м’ясо на шпажки або просто вкласти у рукаві в один ряд або гіркою. Кінці рукава закріпіть кліпсами.
Потім м’ясо в рукаві акуратно перекладіть на деко і зробіть кілька проколів, щоб виходив гарячий пар.
Запікайте м’ясо в духовці, розігрітій до 200°С протягом 50 хвилин. Потім рукав обережно розріжте, увімкніть режим конвекції або збільшите температуру духовки і протягом 10 хвилин продовжите запікання, щоб шматочки м’яса зверху зарум’янилися.
Запечену свинячу шию шматочками перекладіть на красиве блюдо, декоруйте нарізкою овочів і зеленню і подайте до столу з лавашем або будь-яким гарніром.
Смачного!