Свинина з грибами гармонійно і приємно поєднуються, що загальновизнано в кулінарії, і за такі страви господині завжди отримують багато хороших відгуків від гостей і навіть від справжніх цінителів таких страв. Гриби підходять будь-які, а із свинини виберіть лопатку, вирізку або шийку.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Свинина – 700 гр.
  • Печериці свіжі – 300 гр.
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Гірчиця – 2 ст. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування шматочками свинини з грибами в духовці? Шматок свинини добре промийте під проточною водою і серветками витріть насухо. Потім м’ясо поріжте на порційні шматочки і молоточком трохи відбийте.

Шматочки м’яса розкладіть на обробній дошці і по своєму смаку посипте їх сіллю і чорним меленим перцем, а потім нанесіть на них тонкий шар гірчиці. Залиште м’ясо на 1 годину для маринування.

За цей час печериці промийте і наріжте на тонкі пластинки.

Цибулю почистіть і наріжте на тонкі півкільця. Розігрійте сковорідку з рослинним маслом. Обсмажте на сковорідці спочатку нарізану цибулю, потім додайте до нього печериць пластинки і тушкуйте до м’якості грибів. Гриби трохи посоліть.

Подрібніть на крупну тертку шматочок твердого сиру і помістіть його в мисочку. До сиру додайте сметану, подрібнену часникодавку часник, і все перемішайте.

Деко або форму для випічки намажте олією і в один ряд викладіть на нього шматочки замаринованной свинини.

На шматочки м’яса рівномірно розкладіть обсмажені з цибулею шампіньйони.

Потім шматочки м’яса з грибами рівномірно покрийте підготовленої сирною сумішшю. Запікайте блюдо в духовці, розігрітій до 200°С протягом 40 хвилин.

За час запікання м’ясний сік змішається зі сметаною і м’ясо буде дуже соковите, а страва покриється золотистою сирною скоринкою.

Запечену свинину шматочками з грибами розкладіть по порційних тарілках, додайте будь гарнір, свіжі овочі, красиво декоруйте і подайте до столу.

Смачного!

Страви з свинини