Самим простим і швидким способом приготування м’яса, звичайно, є приготування свинячого окосту шматочками на сковороді. Зазвичай смажать свинину з прошарками жиру, але цим способом можна приготувати і окіст. Щоб м’ясо залишилося соковитим, шматочки починають обсмажувати на великому вогні, тоді вони покриваються скоринкою і сік залишається всередині. Для смаження свинини на сковорідці кладуть невелику кількість приправ і в основному чорний перець, часник і розмарин, щоб зберегти смак і аромат м’яса.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Свинина – 0.8 кг
  • Часник сушений – за смаком
  • Розмарин – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Як почати готувати свинячий окіст шматочками на сковороді? Свинячий окіст, якщо у вас неохлажденный, попередньо розморозьте на нижній полиці холодильника.

Потім м’ясо промийте під проточною водою і насухо витріть кухонним рушником або серветками.

Гострим ножем окіст наріжте на шматочки довільної форми і розміру.

Добре розігрійте в сковороді олію.

Шматочки окосту обсмажте спочатку на великому вогні, потім на середньому і до рум’яної скоринки з усіх боків. Обсмажуйте протягом 10 хвилин і сковорідку кришкою не накривайте.

Після закінчення цього часу обсмажене м’ясо посипте сухим часником або сумішшю пряних трав з часником.

Додайте до м’яса трохи сухого розмарину.

Горошки чорного перцю подрібніть будь-яким способом, адже для смаженого м’яса краще використовувати перець мелений.

М’ясо поперчіть.

Потім шматочки м’яса по своєму смаку посипте сіллю.

М’ясо зі спеціями і сіллю смажте на середньому вогні 10 хвилин на одній стороні.

Потім лопаткою перевернути на іншу сторону, вогонь зробіть невеликим, сковороду прикрийте кришкою і смажте м’ясо по 5 хвилин з обох сторін.

Свинячий окіст шматочками на сковороді готовий. Можете подавати до столу з улюбленим гарніром.

Приємного апетиту!

Страви з свинини