Самим простим і швидким способом приготування м’яса, звичайно, є приготування свинячого окосту шматочками на сковороді. Зазвичай смажать свинину з прошарками жиру, але цим способом можна приготувати і окіст. Щоб м’ясо залишилося соковитим, шматочки починають обсмажувати на великому вогні, тоді вони покриваються скоринкою і сік залишається всередині. Для смаження свинини на сковорідці кладуть невелику кількість приправ і в основному чорний перець, часник і розмарин, щоб зберегти смак і аромат м’яса.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Свинина – 0.8 кг
- Часник сушений – за смаком
- Розмарин – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Як почати готувати свинячий окіст шматочками на сковороді? Свинячий окіст, якщо у вас неохлажденный, попередньо розморозьте на нижній полиці холодильника.
Потім м’ясо промийте під проточною водою і насухо витріть кухонним рушником або серветками.
Гострим ножем окіст наріжте на шматочки довільної форми і розміру.
Добре розігрійте в сковороді олію.
Шматочки окосту обсмажте спочатку на великому вогні, потім на середньому і до рум’яної скоринки з усіх боків. Обсмажуйте протягом 10 хвилин і сковорідку кришкою не накривайте.
Після закінчення цього часу обсмажене м’ясо посипте сухим часником або сумішшю пряних трав з часником.
Додайте до м’яса трохи сухого розмарину.
Горошки чорного перцю подрібніть будь-яким способом, адже для смаженого м’яса краще використовувати перець мелений.
М’ясо поперчіть.
Потім шматочки м’яса по своєму смаку посипте сіллю.
М’ясо зі спеціями і сіллю смажте на середньому вогні 10 хвилин на одній стороні.
Потім лопаткою перевернути на іншу сторону, вогонь зробіть невеликим, сковороду прикрийте кришкою і смажте м’ясо по 5 хвилин з обох сторін.
Свинячий окіст шматочками на сковороді готовий. Можете подавати до столу з улюбленим гарніром.
Приємного апетиту!
Страви з свинини