Свинина маленькими шматочками в духовці просто очманілий! Якщо вам набридло смажене м’ясо, якщо немає часу і бажання стояти біля плити або у будинку просто немає цілого шматка свинини, запечіть м’ясо в духовці шматочками. У цьому рецепті вам пропонується свинину попередньо замаринувати, а потім трохи обсмажити і запекти з помідорами під сирно-вершковою скоринкою. Спробуйте, буде смачно.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Свинина – 800 гр.
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Вершки – 100 мл
- Для маринаду: –
- Соєвий соус – 2 ст. л.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Лимонний сік – 2 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати свинину маленькими шматочками в духовці? Спочатку підготуйте всі зазначені в рецепті продукти для приготування цієї страви.
Свинину промийте, обсушити серветками і наріжте на шматочки товщиною до 1 див.
В окремій чашці змішайте інгредієнти для маринаду. Шматочки свинини перекладіть в окремий посуд, залийте маринадом і добре перемішайте. Посуд прикрийте і залиште свинину для маринування мінімум на 2 години.
Після закінчення часу маринування шматочки м’яса швидко і на великому вогні обсмажте на розігрітій сковорідці з обох сторін, щоб воно вкрилося скоринкою і залишилося соковитим при запіканні.
Поки м’ясо обсмажується, почистіть цибулини і наріжте їх на тонкі півкільця.
На такі ж півкільця наріжте промиті помідори.
Для запікання свинини візьміть спеціальну форму. На її дно покладіть нашатковану цибулю.
Поверх цибулі компактно покладіть обсмажену свинину.
Поверх свинини укладіть підлозі кільця помідорів. Форму помістіть в духовку, розігріту до 180°С і запікайте м’ясо протягом 40 хвилин.
За цей час подрібніть на крупну тертку шматочок твердого сиру.
Через 45 хвилин форму вийміть з духовки і посипте все подрібненим сиром.
Потім залийте блюдо вершками. Продовжуйте запікати свинину ще 15 хвилин.
Після закінчення цього часу свинина шматочками в духовці буде готова. Блюдо можете подавати до столу і запрошувати свою сім’ю до трапези.
Смачного!