Для тих господинь, у яких немає часу та й не хочеться стояти біля плити і просто смажити м’ясо на сковорідці, пропонується простий і перевірений часом рецепт: свинину в духовці запекти шматочками. Запікається м’ясо будь-якої частини туші, ну краще з невеликими прошарками жиру. Запікаємо свинину у формі і під кришкою, щоб воно вийшло м’яким і соковитим.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Свинина – 1.5 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Часник – 4 зуб.
- Перець духмяний горошок – 6 шт.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування свинини порційними шматками запеченої в духовці. Свиняче м’ясо добре промийте під проточною водою і насухо витріть паперовими рушниками. Потім наріжте його великими шматочками з розрахунку 3-4 шматочки на 1 порцію.
Очистіть від лушпиння цибулини і наріжте їх на тонкі півкільця.
Зубки часнику почистіть від лушпиння, розріжте навпіл і роздушіть бічною стороною ножа.
Шматочки свинини помістіть в глибоку посуд і додайте до них вказане в рецепті кількість спецій, лаврові листочки, за своїм смаком сіль, цибульні півкільця і налийте рослинне масло. М’ясо з цими інгредієнтами рукою добре перемішайте, щоб з’явився сік.
Розігрійте духовку до 180°С. Підготовлене м’ясо перекладіть у форму для запікання. Потім закрийте форму щільною кришкою. Запікайте шматочками свинину в розігрітій духовці протягом 2 годин.
Після закінчення цього часу зніміть кришку. Продовжіть запікання ще протягом 20-30 хвилин, щоб воно зарум’янилося. М’яка і соковита свинина порційними шматочками в духовці готова. Можете подавати до столу або окремим блюдом, або з будь-яким гарніром.
Смачного!