Свинина шматочками, запечена у фользі, завжди виходить дуже соковитою, всі інгредієнти добре просочуються ароматом спецій, що робить страву смачним і апетитним. Одночасно ви приготуєте м’ясо з гарніром. Запікають свинину у фользі на загальному деку, але можна сформувати його порційно, загорнувши продукти в шматочки фольги, що порадує ваших близьких.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Свинина – 500 гр.
- Картопля – 1 кг
- Цибуля зелена – 2 пучка
- Масло рослинне – 100 мл
- Кмин – за смаком
- Паприка мелена – на смак
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування шматочками свинини з картоплею в фользі в духовці? Картоплю чистимо від шкірки, миємо й нарізаємо на кружечки або брусочки, тільки не дуже дрібні, щоб вони зберегли форму при випічці. Картопля обов’язково обсушуємо рушником.
Шматочок свинини моєму холодною водою, витираємо насухо і нарізаємо на невеликі шматочки. М’ясо кладемо в окрему посуд, додаємо до нього за своїм смаком сіль і приправи. Склад приправ можете вибрати за своїм бажанням. М’ясо з приправами добре перемішуємо.
Деко застеляємо фольгою, складеної в два шари. Потім укладаємо шматочки картоплі і м’яса. Посипаємо все дрібно нарізаною зеленою цибулею і всі інгредієнти перемішуємо.
Потім наливаємо рослинне масло і перемішуємо ще раз.
Включаємо духовку для розігріву до 200°С. Свинину з картоплею щільно загортаємо краї фольги.
Запікаємо страву в розігрітій духовці протягом 1,5 години. Після закінчення цього часу перевіряємо страву на готовність. Якщо картоплю не готовий, запікаємо ще деякий час. Якщо вам подобається рум’яна кірочка, то за 15 хвилин до закінчення готування обережно розгорніть фольгу зверху і включіть «гриль» або збільште температуру духовки.
Запечену свинину шматочками з картоплею розкладаємо на порційні тарілки, декоруємо свіжою зеленню і подаємо до столу з будь-якими соліннями.
Приємного апетиту!
Страви з свинини