Секрет смаколики запеченої в духовці шматочками свинини з цибулею полягає у великій кількості цього овоча, який надає готовому страві неймовірний аромат і смак. Доповнимо м’ясо майонезом, морквою і шматочком сиру, і у вас вийде чудове блюдо для святкового столу.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Свинина – 800 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 4 головки
  • Морква – 1 шт.
  • Сир Пармезан – 150 гр.
  • Майонез – 150 гр.
  • Куркума – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати шматочками свинину з цибулею в духовці? Шматок свинини для цієї страви промийте холодною водою і витріть насухо рушником. Потім наріжте м’ясо на шматочки довільної форми і товщиною не більше 1 см М’ясо трохи відбийте з двох сторін і викласти його на змащений олією лист.

Шматочки м’яса по своєму смаку посоліть, поперчіть і посипте куркумою. Потім переверніть шматочки на інший бік і також посипте цими приправами. Залиште м’ясо на 0,5 години для маринування.

Цибулини очистіть від лушпиння, промийте і наріжте на тонку соломку.

Нашатковану цибулю викладіть на м’ясо рівним шаром.

Моркву почистіть, наріжте на дрібну тертку і розкладіть поверх лука.

Потім на моркву рівномірно нанесіть тонкий шар майонезу. Помістіть деко в духовку, розігріту до 200°С, на 30-35 хвилин.

Після закінчення цього часу посипте блюдо подрібненим на середню тертку твердим сиром. Продовжіть запікання страви ще 10 хвилин, поки сир не розплавиться.

Свинина шматочками з цибулею готова.

дістаньте Деко з духовки. Розкладіть шматочки свинини на порційні тарілки і подайте до столу з рисовим або картопляним гарніром.

Приємного апетиту!

Страви з свинини